Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Leijonien duunari: ”Juhlimme viisaammin kuin miehet vuonna 2011”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Kapteeni Mikko Rantanen (vas.) ja Kasper Björkqvist juhlivat nuorten MM-kultaa.
Kapteeni Mikko Rantanen (vas.) ja Kasper Björkqvist juhlivat nuorten MM-kultaa. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen Nuorten Leijonien nelosketjun hyökkääjä Kasper Björkqvist riemuitsi MM-kullasta muun joukkueen ja koko Suomen kanssa, mutta 18-vuotiaalla Blues-pelaajalla oli myös malttia matkassa.

Hän kommentoi tuntojaan Aftonbladetille tuoreeltaan ottelun jälkeen, ja jatkoerää ennen näkynyt viileys oli hävinnyt.

”Tämän suuremmaksi ei junioritasolla homma muutu”, hän hehkutti.

Ruotsalaislehti kyseli, miten pelaajat aikovat juhlia MM-kultaansa.

”Olemme ajatelleet ottaa rauhallisesti ja nauttia. Ajattelimme juhlia viisaammin kuin miehet vuonna 2011, mutta juhlimme silti kovaa!” Björkqvist vakuutteli.

Suomi voitti aikuisten MM-kultaa vuonna 2011, ja joukkueen valmennustiimiin kuulunut Pasi Nurminen kaatui humalassa tullessaan alas lentokoneen portaita. Kaatuminen keräsi aikanaan suuren mediahuomion ja sai kriitikot arvostelemaan voittojuhlinnan tapaa.

Hyökkääjä oli ainoa kultajoukkueen pelaajista, joka mahtui mukaan A-junioreiden SM-liigassa. Hän kertoi HS:n haastattelussa, miksi ei halunnut mukaan aikuisten Liigaan.

Syynä oli halu päästä pelaamaan yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa, minkä ammattilaissopimus estäisi. Fiksu nuorimies ajatteleekin tulevaisuuttaan myös kaukalon ulkopuolella.

”Olen miettinyt, että olisi hienoa tehdä jotain urheilun parissa lätkäuran jälkeen tai jos pelaajaurasta ei tule mitään. Jääkiekko on niin hieno maailma.”

Nuorten SM-liigassa Björkqvist on tehnyt 30 ottelussa 47 (24+23) tehopistettä. MM-joukkueessa hän sai omaksua uuden roolin nelosketjussa. Hyökkääjä onkin osoittanut monipuolisuutta. Duunarin luonne löytyy, vaikka seurajoukkueessaan hän on pistelinko. MM-kisoissa hän kokosi tehot 1+1.

Nuorten kiekkokulta villitsi Helsingin
Nuorten kiekkokulta villitsi Helsingin
Alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruus sekoitti Helsingin. Mestaruutta juhlittiin Helsingin keskustassa alasti paukkupakkasesta huolimatta. Toimittaja: Joonas Laitinen HS, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!