Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sami Kapanen rauhoitteli vieressä istunutta Hannu Kapasta: ”Älä pappa hättäile, Kasperi tekee voittomaalin”

Urheilu
 
Soile Kallio / Lehtikuva
Hannu Kapanen juhli valmentajana nuorten MM-kultaa vuonna 1998.
Hannu Kapanen juhli valmentajana nuorten MM-kultaa vuonna 1998. Kuva: Soile Kallio / Lehtikuva

Nuorten jääkiekon finaalipäivä ja varsinkin illan viimeiset hetket olivat Kapasten.

Isä Sami Kapanen ja isoisä Hannu Kapanen istuivat alakatsomossa 101 vierekkäin, kun Samin poika Kasperi ratkaisi MM-kullan Venäjää vastaan jatkoajalla.

”Tykkään istua kansan parissa, kun en oikein viihdy siellä liiga-aitiossa”, Hannu Kapanen sanoi HS:lle, kun pitkä päivä ja melkein yhtä pitkä yö oli takana.

Kaksi polvea Kapasia lähti ajamaan yöllä Kuopioon, kun he olivat ensin tavanneet Kasperin.

”Toista tuntia odotimme, että Kasperi pääsi sieltä, mutta ymmärtäähän sen, kun on mediaa, haastatteluja ja kaikkea. Mikäs kiire meillä oli. Sai ainakin ajaa rauhassa Kuopioon. Ei ollut häiriötekijöitä, kun vain yksi hurjastelija ohitti koko aikana”, ”Hannes” Kapanen sanoi.

Kuopiossa he olivat aamulla kuudelta ja nukkumaan Hannu pääsi puoli seitsemältä.

Hannu Kapanen ehti vähän säikähtää, kun Venäjän Andrei Svetlakov tasoitti ottelun 3–3:een vaivaiset kuusi sekuntia ennen pelin päättymistä.

”Sami sanoi minulle, että älä pappa hättäile. Kasperi tekee voittomaalin”, Hannu kertoi. Sami näytti myöhemmin tekstiviestiä, jonka hän oli lähettänyt ystävälleen Rastislav Pavlikovskille Slovakiaan ennen ratkaisumaalia.

”Taitaa Samissa olla vähän ennustajan vikaa”, Hannes heitti.

Kasperi Kapanen kiersi maalin takaa niin sanotulla vanhanaikaisella tekemään voittomaalin, kun jatkoerää oli pelattu vain minuutti ja 33 sekuntia.

”Onnittelijoita riitti jopa meille, jos Kasperillekin. Mikäs siinä. Onhan meitä tässä maailmanmestareita kolmessa polvessa”, Hannu Kapanen sanoi.

Sami Kapanen ehti Kapasen perheen ensimmäiseksi maailmanmestariksi, kun hän kuului vahvana lenkkinä vuoden 1995 kultajoukkueeseen, joka juhli Tukholman Globenissa.

Hannu Kapanen valmensi Nuoret Leijonat MM-kultaan kotikisoissa 1998, kun Niklas Hagman teki voittomaalin Olli Jokisen syötöstä.

”Kyllä tässä nykyjoukkueessa on hyvin paljon samoja piirteitä kuin meillä. Jukan [Jalonen] valmennustyylikin vaikuttaa vähän samanlaiselta. Annetaan pelaajille valtaa, vastuuta ja vapautta. Jukka luotti poikiin, oli hyvä yhteishenki, vaikka ei sitä luo kukaan muu kuin joukkue itse”, Hannu Kapanen sanoi.

Vesa Koivunen
Suomi voitti jääkiekon nuorten MM-finaalissa Venäjän 4–3 Kasper Kapasen maalilla.
Suomi voitti jääkiekon nuorten MM-finaalissa Venäjän 4–3 Kasper Kapasen maalilla.
Vesa Koivunen
Kasperi Kapanen ja mestaruuspokaali.
Kasperi Kapanen ja mestaruuspokaali.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?