Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalervo Kummolan ympyrä sulkeutui: ”Kaikkein kovin mestaruus”

Suomen jääkiekkoliiton väistyvä puheenjohtaja sai täydelliset läksijäiset.

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Kalervo Kummola (vas.) ja presidentti Sauli Niinistö luovuttivat mestaruuspokaalin kapteeni Mikko Rantaselle.
Kalervo Kummola (vas.) ja presidentti Sauli Niinistö luovuttivat mestaruuspokaalin kapteeni Mikko Rantaselle. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen jääkiekkoliiton väistyvä puheenjohtaja Kalervo Kummola sai mieluisan läksiäislahjan, kun Nuoret Leijonat otti MM-kultaa upean taistelun jälkeen tiistaina.

Samalla sulkeutui yksi ympyrä, sillä Kummolan ensimmäinen arvoturnaus jääkiekkoliiton puheenjohtajana oli nuorten MM-kisat Helsingissä vuonna 1998. Silloin Kummola pääsi ripustamaan kultamitaleja Olli Jokisen ja Niklas Hagmanin kaulaan, nyt vuorossa olivat uudet tähdet Jesse Puljujärven, Patrik Laineen ja Kasperi Kapasen johdolla.

”Kyllä tämä turnaus ja palkintojenjako menee todella korkealla. Tunnepohjalta varmaan kaikkein kovin mestaruus, muuten menee samaan kastiin vuoden 1998 kisojen ja Bratislavan MM-kullan kanssa”, Kummola hehkutti.

MM-kisat saivat Suomessa aikaan täysin poikkeuksellisen huuman, ja Suomen ja Venäjän välistä finaalia seurasi ottelun loppuhetkillä lähes 2,5 miljoonaa katsojaa.

”Aavistusta oli, että ennätykset rikotaan, mutta tunnelmaa ei voinut etukäteen mitenkään arvata. Tämä oli hienoa PR:ää jääkiekolle.”

”Minulle soitettiin juuri Berliinistä, jossa 600 suomalaista lentopallofania oli seurannut ottelua netistä. Kokonaiskatsojaluvusta puuttuvat lisäksi vielä muun muassa ravintolat, joten kyllä lähes joka toinen suomalainen seurasi finaalia.”

Pelaajat juhlivat ottelun jälkeen mestaruutta riehakkaasti sekä jäällä että pukukopissa. Kuohujuomaa ei kuitenkaan mestaruuden kunniaksi tv-kameroiden edessä poksauteltu.

”Asiasta oli sovittu etukäteen, kun joukossa on kuitenkin 17-vuotiaita poikia. Sovittiin, että joukkueenjohto pitää huolta siitä hommasta”, Kummola toteaa.

Loppuottelu oli jännittävyydessään vailla vertaa. Suomi nousi kahdesti takaa-ajoasemasta, ja varmalta näyttänyt voitto karkasi hetkeksi käsistä vain seitsemän sekuntia ennen täyttä aikaa. Jatkoajalla täydellinen turnaus sai arvoisensa päätöksen, kun Kapanen vapautti miljoonat suomalaiset riemuun maalillaan.

”Teatterin ja urheilun ero on tässä. Tällaista draaman kaarta ei pysty käsikirjoittamaan.”

Markku Ulander / Lehtikuva
Kummola ja Niinistö ripustivat mitalit Nuorten Leijonien kaulaan.
Kummola ja Niinistö ripustivat mitalit Nuorten Leijonien kaulaan.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Kummola ja Niinistö lauloivat Maamme-laulun ottelun jälkeen.
Kummola ja Niinistö lauloivat Maamme-laulun ottelun jälkeen.
Nuorten kiekkokulta villitsi Helsingin
Nuorten kiekkokulta villitsi Helsingin
Alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruus sekoitti Helsingin. Mestaruutta juhlittiin Helsingin keskustassa alasti paukkupakkasesta huolimatta. Toimittaja: Joonas Laitinen HS, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!