Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kultaleijonien maalitykki Laine palkitaan, mutta ei pelaa tänään: ”Johtoryhmästä tuli määräys pitää pieni breikki”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Patrik Laine ja MM-kultamitali.
Patrik Laine ja MM-kultamitali. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen maalipörssin jaettu kärkimies Patrik Laine ei ole tänään kokoonpanossa, kun Tappara kohtaa kotijäällä Espoo Bluesin.

Tamperelainen tulitti seitsemässä pelissä tehot 7+6 ja oli johdattamassa Suomea riemukkaaseen MM-kultaan. Liigassa kuudentena oleva tamperelaisryhmä joutuu kuitenkin tulemaan toimeen vielä yhden pelin ilman kultajuhlia torstaina Helsingissä viettänyttä laituria.

”Johtoryhmästä tuli määräys pitää pieni breikki, eikä pojalta siis mielipidettä kysyttykään”, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoo.

”Eilisen torijuhlan jälkeen tämä päivä tuli liian nopeasti. Lähtökohta on, että lauantaina Pate pelaa, mutta ensin pyritään siirtämään ajatuksia taas kohti meidän joukkuetta.”

Tappara palkitsee Laineen ennen tämän illan ottelua, mutta Tapola ei paljasta, onko joukkuella jotain erityistä varattuna superjuniorille.

”Kyllä pojat voivat jotain keksiä, mutta ainakin aplodit Pate joukkueelta saa.”

Tapola ei osaa ennakoida, millainen Laine MM-komennukselta palaa. Hän muistuttaa, että pelaajat ovat erilaisia, ja maajoukkuemenestys voi näkyä monella tavalla.

”Pelit näyttävät, mitä tuo tullessaan. Toisilla tulee pieni notkahdus ja toiset saavat mielettömän buustin.”

Laine ennakoi MM-finaalin jälkeisissä juhlatunnelmissa pukevansa pelitamineet päälle jo torstain peliin.

”Torstaina pitää pelata jo, että ei tässä hirveästi juhlita, varmaan suoraan peliin sitten”, Laine kommentoi finaalin jälkeen HS:lle.

”Aina kun on peli, niin totta kai mennään pelaamaan. Se on hauskinta tässä hommassa. Mutta katsotaan nyt.”

Laine oli MM-turnauksen pistepörssin kolmas ketjukavereidensa Jesse Puljujärven (5+12) ja Sebastian Ahon (5+9) jälkeen. Liigassa kolmikon pistepörssiä johtaa Aho tehoilla 10+11 ennen Lainetta (8+8) ja Puljujärveä (5+7).

Nuorten Leijonien ykkösvahdiksi noussut Bluesin Kaapo Kähkönen ei myöskään ole kokoonpanossa illan ottelussa. Hän on todennäköisesti mukana lauantaina, kun Blues isännöi TPS:ää.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Patrik Laine (oik.) juhli mestaruutta loppiaisen kansanjuhlassa yhdessä ketjukavereiden Jesse Puljujärven (vas.) ja Sebastian Ahon kanssa.
Patrik Laine (oik.) juhli mestaruutta loppiaisen kansanjuhlassa yhdessä ketjukavereiden Jesse Puljujärven (vas.) ja Sebastian Ahon kanssa.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Patrik Laineen laukaus toi Suomelle seitsemän maalia MM-turnauksessa.
Patrik Laineen laukaus toi Suomelle seitsemän maalia MM-turnauksessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!