Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n Lassas siirtyy Saksaan: ”Pitkään ollut haaveissa päästä ulkomaille”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Fredrik Lassas pelasi viime kaudella 25 ottelua HIFK:ssa. Kuva RoPS-pelistä 16. kesäkuuta.
Fredrik Lassas pelasi viime kaudella 25 ottelua HIFK:ssa. Kuva RoPS-pelistä 16. kesäkuuta. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin IFK:n Fredrik Lassas siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan FC Kölnin organisaatioon. 19-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella HIFK:ssa 25 ottelua Veikkausliigassa ja teki yhden maalin.

Lassas siirtyy välittömästi FC Kölnin reservijoukkueen kokoonpanoon, joka koostuu pääosin alle 21-vuotiaista pelaajista. Reservijoukkue U21 pelaa Saksan 4. Bundesliigaa.

”Tällä hetkellä on kyllä upeat fiilikset. Minulla on ollut jo pitkään haaveissa päästä ulkomaille pelaamaan. Nyt kun haave toteutui, niin tietysti olen innoissani aloittamassa uusia haasteita, uudessa ympäristössä”, Lassas kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

”Tavoitteeni on ottaa heti paikka pelaavasta kokoonpanosta ja kehittää itseäni jalkapalloilijana. Toinen selkeä tavoitteeni on lunastaa paikka edustusjoukkueessa mahdollisimman nopealla aikataululla.”

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että Saksa on hyvä paikka Lassakselle.

”Olen todella iloinen Fredan puolesta. Saksa on juuri oikea suunta Fredan kaltaiselle pelaajalle, joka on väsymätön harjoittelija ja jonka kestävyysominaisuudet ovat huippuluokkaa. Lisäksi Fredalla on erinomainen syöttötaito, joka sopii Keski-Eurooppaan. Freda jättää monipuolisuudellaan kenttäryhmäämme aukon. Meillä on toki paljon vaihtoehtoja keskikentälle, mutta ei Fredan kaltaista, joka voi pelata myös laidalla”, Honkavaara toteaa.

Lopullisesti ei Lassas ole kuitenkaan välttämättä HIFK:ta jättämässä, sillä seurat ovat sopineet, että tarvittaessa miehellä on mahdollisuus pelata Veikkausliigaa vielä tulevalla kaudella, jos pelipaikkaa ei Saksasta irtoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!