Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Firmat kiinnostuivat mestarivalmentaja Jalosen opeista ja joukkueen johtamisesta

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jukka Jalosen opetusmetodit ovat herättäneet kiinnostusta.
Jukka Jalosen opetusmetodit ovat herättäneet kiinnostusta. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruus räjähti jättimäiseksi kansansuosioksi, eikä laantumisen merkkejä ole. Päinvastoin.

Suomi ei pelkästään voittanut kaukalossa, vaan menestyksen uskottiin monissa kirjoituksissa heijastuvan koko yhteiskunnan ilmapiiriin.

Artikkeliin liittyvät

Päävalmentaja Jukka Jalonen veti vajaan vuoden projektin Nuorten Leijonien peräsimessä ja menestyksen kaari nousi koko ajan.

”Kaikki meni niin kohdilleen, etten oikein itsekään ymmärrä”, Jalonen sanoi HS:lle kiireisenä mestaruuden kolmantena päivänä.

Ajankohta muistuttaa vuotta 1995, jolloin Suomi kärvisteli syvässä lamassa. Vastaavaa taloudellista suvantoa eletään nytkin ja irtisanomiset ja lomautukset hallitsevat uutisia.

Jalonen valmensi A-maajoukkueen MM-kultaan Bratislavassa 2011. Silloin yritykset alkoivat kiinnostua enenevässä määrin Jalosen johtamisnäkemyksistä.

”Silloin 2011 tuli heti piikki luentojen kysyntään ja nyt näyttää tulevan samanlainen”, Jalonen sanoi. Hänellä on kevättalvi melko vapaa jääkiekkovelvoitteista, kun hän aloittaa vasta ensi kesänä Jokerien päävalmentajana.

”Firmat ovat kiinnostuneita siitä, miten tätä joukkuetta johdettiin, ja mitä tehtiin menestyksen eteen.”

Jalonen johti joukkuettaan lempeästi, mutta riittävän jämäkästi. Some-maailmaa ei suljettu pelaajilta missään vaiheessa.

”Se oli hienoa, miten pelaajat käyttäytyivät mediassa. Ymmärrystä tuli, miten siellä kannattaa touhuta”, Jalonen sanoi.

Nuorille Leijonille ei järjestetty erillistä esiintymiskoulutusta, mutta media-, some- ja julkisuusasioista keskusteltiin.

”Jokaisen piti olla oma itsensä ja sanoa järkevästi, mitä ajattelee. Ei heitä valmentamalla valmennettu tähän”, Jalonen sanoi. ”Somessa vedottiin pelaajien omaan vastuuseen, mutta hehän ovat somessa ammattilaisia.”

Jalonen oli muun johtoryhmän kanssa painottanut, että somessa kerrottaisiin positiivisia asioita tai vähintään neutraaleja.

Kaikki pelaajat saivat yleisön puolelleen omalla persoonallisella esiintymisellään. Jokainen muistaa Jesse Puljujärven korvasta korvaan ylettyvän hymyn tai Kasper Björkqvistin positiiviset haastattelut ruotsiksi, joissa hän vakuutti Nuorten Leijonien voittavan Venäjän jatkoerässä.

”Aitoutta arvostettiin kansan syvissä riveissä. Se aitous näkyi tietyllä tavalla pelissäkin”, Jalonen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!