Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kerttu Niskanen arvioi Tourin sujuneen alle odotusten: ”Tasaisen tappavaa”

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Kerttu Niskanen arvioi, että Tour on häneltä sujunut toistaiseksi tasapaksusti ja hiukan alle odotusten.
Kerttu Niskanen arvioi, että Tour on häneltä sujunut toistaiseksi tasapaksusti ja hiukan alle odotusten. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Toblach. Hiihtäjä Kerttu Niskanen toivoo, että olisi pystynyt Tour de Skillä tähän mennessä ”napsun” parempiin suorituksiin.

Kun kyse ei ole ainakaan aseen kohdistamisesta, mitä hän tarkoittaa napsulla?

”Kymmenestä sentistä se on sentti ja metristä kymmenen senttiä. Laskekaa sitten kymmenestä kilometristä”, Niskanen sanoi perjantaina Italian Toblachissa heläyttäen tutun naurunsa.

Niskanen sijoittui selvästi parhaana suomalaisena kuudenneksi Tourin kuudennella osuudella, joka oli vapaalla hiihdetty vitonen.

Suoritus oli hyvä siihen nähden, että kyseessä ei ole Niskaselle parhaiten sopiva matka.

”Oli minulle ihan hyvä kisa. Vitosen vapaa ei ole ollut minulle paras matka. Kymppi olisi ollut parempi matka. Täytyy olla tyytyväinen kuudenteen sijaan. Erot eivät olleet hirveän isoja.”

Väliajoissa 2,1 km:n kohdalla Niskanen oli seitsemäntenä, 11 sekuntia kärjestä ja vain kolme sekuntia USA:n Jessica Digginsistä, joka lopulta voitti kisan Norjan Heidi Wengin ja Ingvild Flugstad Östbergin edestä.

Maalissa Niskanen oli 11 sekunnin päässä voittajasta.

Niskanen arvioi, että Tour on häneltä sujunut toistaiseksi tasapaksusti ja hiukan alle odotusten.

”Arvosana on seiskapuoli tai kasimiinus. Kohtalaista suorittamista koko Tour. Mutta en ole missään vaiheessa saanut itsestäni sillä tavalla irti kuin toivoisin. Mikään kisa ei ole vielä mennyt nappiin, mutta sellaista tasaisen tappavaa.”

Kokonaistilanteessa Niskanen säilytti viidennen sijan, mutta saavutti neljäntenä olevaa Anne Kyllöstä, joka jäi vitosella 15:nneksi.

”Ei oikein väsytä vielä lainkaan. Johtuu varmaan siitä, etten ole missään kisassa saanut sillä tavalla irti, että väsähtää ja menisi lihaksistoon.

Krista Pärmäkoski näytti toipuneen hyvin edellisen kisan ankarasta pettymyksestä ja nousi hurjan lopun ansiosta 12:nneksi.

Väliajoissa (2,1 km) hän oli vasta 27:s mutta tuli lopun nopeammin kuin suurin osa kärkinaisista.

”Tuo rata vaatii sen, että jalka pitää olla tosi terävä ja herkkä. On paljon käännöksiä. Jos kroppa ei ole täysin vireä, menettää kurveissa aikaa. Kuitenkin loppu tuli hyvin, joten olen tyytyväinen”, sanoi Pärmäkoski, joka Tourin jälkeen aikoo tulla takaisin Toblachiin harjoittelemaan puoleksitoista viikoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!