Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadan miljoonan dollarin raja lähenee, kumpi ehtii ensin Federer vai Djokovic

Historiallinen hetki tulee tänä vuonna, naisten puolella Serena Williamsilla riittää vielä matkaa

Urheilu
 
STRINGER
Roger Federer on ansainnut urallaan eniten, ja lähestyy vauhdilla sadan miljoonan dollarin rajaa.
Roger Federer on ansainnut urallaan eniten, ja lähestyy vauhdilla sadan miljoonan dollarin rajaa. Kuva: STRINGER

Ammattilaistenniksen kausi on taas täydessä vauhdissa, ja Australian mestaruusturnaus käynnistyy 18 tammikuuta.

Lajin sisällä on menossa myös kova kilpailu. Kumpi rikkoo ensin ja historian ensimmäisenä pelaajana sadan miljoonan dollarin rajan Roger Federer vai Novak Djokovic.

Pelaajat tuskin miettivät tällaisia epäoleellisuuksia, mutta tilastonikkarit hierovat käsiään. Federer johtaa kisaa 96,5 miljoonan dollarin ura-ansioillaan, mutta Djokovic kyttää perässä ”vaarallisen” lähellä melko tarkalleen 94 miljoonan dollarin tilillään. Nykyisen kurssin mukaan euro ja dollari ovat hyvin lähellä toisiaan.

Molemmilla pelaajilla on ansainta täydessä käynnissä, ja kassa tuntuu kilisevän entiseen malliin.

Djokovic pelaa Dohassa Qatarissa, jossa pelkästään starttirahat nousevat tähtitieteellisiksi. Ne tosin eivät näy virallisessa ATP:n tilastossa.

Dohan puolivälierissä Djokovic peittosi helposti Argentiinan Leonardo Mayerin 6–3, 7–5 ja kohtaa välierissä Tšekin Tomas Berdychin.

Federerillä, 34, menee yhtä kovaa Australian Brisbanessa. Federer matkusti valmiiksi samalle mantereelle pelaamaan ja totuttautumaan ilmastoon ja aikaeroon. Nyt hän on välierissä, kun Bulgarian Grigor Dimitrov kukistui reilussa kaksituntisessa kohtaamisessa 6–4, 6–7 (4), 6–4.

Tennismaailman ykkönen, Djokovic, ja kolmonen Federer kahmivat voittoja entiseen malliin ja kasvattavat palkintopottiaan.

Djokovic on Federeriä perässä noin 2,5 miljoonaa, mutta jos hän pelaa samanlaisen vuoden kuin viime vuonna, ylittyy sata miljoonaa komeasti. Djokovic ansaitsi huimat 21,5 miljoonaa dollaria kaudella 2015. Federer jäi 8,6 miljoonaan.

Jos sveitsiläinen Federer pelaa yhtä hyvin kuin vuosi sitten, ylittyy maaginen sadan raja heinä-elokuun vaiheilla. Voi olla, ettei se riitä konemaiselle Djokovicille, joka hakkaa voittoja vielä tehokkaammin.

Tennisansioillaan Federer ja Djokovic ovat miespelaajista aivan omassa sarjassaan. Espanjan Rafael Nadal tulee listan kolmantena, mutta ”vain” 75 miljoonaa tienanneena.

Amerikkalainen Pete Sampras hallitsi omana aikanaan vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, mutta hän jäi hyvistä saavutuksistaan huolimatta noin 43 miljoonaan.

Naisten ykkönen Serena Williams on tienannyt noin 74 miljoonaa dollaria.

Australian avoin mestaruusturnaus käynnistyy Melbournessa 18. tammikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!