Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ketola luovuttaa MM-kultansa museoon

Joukkueenjohtaja ei ole säilyttänyt edes Ässien mitaleja.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Veli-Pekka Ketola juhli maailmanmestaruutta tiistaina.
Veli-Pekka Ketola juhli maailmanmestaruutta tiistaina. Kuva: Vesa Koivunen

Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja Veli-Pekka Ketola sai vihdoin pitkän uransa ensimmäisen arvokisamitalin, kun Suomi voitti 20-vuotisten MM-kultaa.

Mitali ei kuitenkaan pysy pitkään Ketolalla. Hän luovuttaa sen Jääkiekkomuseoon.

”Se menee Jääkiekkomuseoon, jos kelpaa sinne. Mitalin pitää mennä parempaan paikkaan, ja se on kiitos faneille ja yleisölle”, Vellu Ketola, 67, sanoi HS:lle.

Nuoret Leijonat sai pelata Helsingin MM-turnauksessaan seitsemän ottelua ja harvinaisesti kaikki loppuunmyydyn yleisön edessä. Koskaan ennen ei ole tapahtunut vastaavaa, että jokainen peli olisi ollut loppuunmyyty.

”Suuri kunnia suomalaiselle yleisölle ja miljoonat kiitokset. Yleisö oli meidän kuudes kenttäpelaaja, ellei jopa kuusi ja puoli”, Ketola kiitti.

Vellu Ketola pelasi kotimaisella pääsarjatasolla vuodesta 1963 lähtien 1980-luvun alkuun, ja kenties parhaat vuotensa 1970-luvulla. Hän voitti tai itseasiassa johdatti Porin Ässät kolmeen Suomen mestaruuteen. Väliin mahtui menestyksekäs kierros Pohjois-Amerikassa WHA- ja NHL-liigoissa.

Yhtään mitalia hänellä ei ole niiltä ajoilta. Siksi tämäkään ei jää Ketolan kirjahyllyyn.

”En ole sellainen tyyppi, että säilyttäisin näitä, mitaleja tai pelipaitoja. Kaikki ne on myyty eteenpäin hyväntekeväisyyteen”, Ketola sanoi.

”Yksikin herra osti taulun, jossa olivat kulta- ja hopeamitalit”, Ketola sanoi.

Ketolan ja nuorten maajoukkueen kaksivuotinen sopimus päättyi tähän turnaukseen. Hän ei jatka joukkueenjohtajana, vaikka kysyttäisiin.

”Kyllä tämä oli tässä. Oli kahden vuoden rupeama ja molemmat vuodet olivat hyviä ja mielenkiintoisia. Sain olla mukana kahden erittäin osaavan valmentajan kanssa. He ovat omanlaisiaan, mutta huippuäijiä. Hieno matka tämä oli”, Ketola sanoi viime vuoden päävalmentajasta Hannu Jortikasta ja nyt kultaa voittaneesta Jukka Jalosesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!