Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme jäljellä taistelussa maailman parhaan jalkapalloilijan palkinnosta – äänestä omaa suosikkiasi

Urheilu
 
ALBERT GEA / Reuters
Lionel Messi ja Neymar ovat ehdolla vuoden parhaaksi pelaajaksi.
Lionel Messi ja Neymar ovat ehdolla vuoden parhaaksi pelaajaksi. Kuva: ALBERT GEA / Reuters

Vuoden jalkapalloilijan palkinto jaetaan huomenna maanantaina Zürichissä, ja ehdokaslista on karsittu kolmeen pelaajaan. Jäljellä ovat Barcelonan Lionel Messi ja Neymar sekä verivihollisen Real Madridin Cristiano Ronaldo.

Ronaldo on valittu kolmesti maailman parhaaksi pelaajaksi, vuosin 2008 ja 2013–14. Messi puolestaan pokkasi pystin neljä kertaa peräkkäin vuosina 2009–12. Neymar tavoittelee ensimmäistä valintaansa. Äänestä ja kerro, kuka sinun mielestäsi oli viime vuonna paras. Jos kolmikosta kukaan ei ansaitse mielestäsi palkintoa, kommentoi alle, kuka olisi oma ehdokkaasi.

Messi ja Neymar ovat kolmikosta ennakkoon vahvimmilla, sillä molemmat kahmivat sylin täydeltä palkintoja viime kaudella Barçan riveissä. Katalonian ylpeys voitti Espanjan liigan ja cupin, Mestarien liigan, Euroopan supercupin ja vielä joulukuussa seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Lisäksi Messi johdatti Argentiinan Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American finaaliin, jossa Chile kuitenkin jätti ”Albicelesten” kakkoseksi.

Ronaldo ei voittanut Real Madridin riveissä yhtään titteliä, mutta portugalilaiskärki valloitti Espanjan liigan maalipörssin osuttuaan 48 kertaa kauden aikana. Messi jäi viiden maalin päähän, ja Neymar sijoittui kolmanneksi 22 maalilla.

Tällä kaudella Ronaldo ei ole ollut entisensä, vaan hän on saanut runsaasti kritiikkiä vaisuista otteistaan ja maalittomista jaksoistaan. 19 kierroksen jälkeen maaleja on syntynyt 14, jolla hän on maalipörssissä kolmantena maalin päässä Barcelonan kaksikosta Neymar– Luis Suárez.

Loukkaantumisen takia kaksi kuukautta sivussa ollut Messi on onnistunut 13 pelissä yhdeksän kertaa, mutta Neymarin huippuvire poissaolon aikana saattaa kallistaa vaakaa brasilialaisen suuntaan.

Messi on lisäksi ehdolla vuoden hienoimman maalin tekijäksi. Hän kilpailee AS Roman Alessandro Florenzia ja Atletico-GO–Goianesian Wendell Liraa vastaan.

SUSANA VERA / Reuters
Cristiano Ronaldo on vienyt kaksi edellistä titteliä.
Cristiano Ronaldo on vienyt kaksi edellistä titteliä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!