Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niskasen vuoro joutua Kallan tylytykseen

Matti Heikkinen oli Tourin loppunousun nopein mieshiihtäjä.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Norjan kolmoisvoittajat (edessä) seurasivat, kuinka Kerttu Niskanen (vas.) veti maalissa henkeä.
Norjan kolmoisvoittajat (edessä) seurasivat, kuinka Kerttu Niskanen (vas.) veti maalissa henkeä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Val di Fiemme.

Ruotsin Charlotte Kalla tylytti Suomen naishiihtäjiä toistamiseen Tour de Ski -kiertueen loppunousussa.

Kamppailussa muun maailman parhaan naisen asemasta eli Tourin neljännestä sijasta Kalla pesi Kerttu Niskasen noin 400 metrin kirillä.

Vielä puoli kilometriä ennen maalia Niskanen oli edellä, kuten lähes koko nousuosuuden siihen asti, mutta sitten olympiavoittaja ja maailmanmestari Kalla meni menojaan.

Kuusi vuotta sitten, toisella Tourilla, Kalla tuli takaa ja ohitti voittotaistelussa heittämällä selkävaivaisen Virpi Kuitusen.

”Taistelin siitä neljännestä sijasta, eikä tuo nousu ole koskaan tuntunut noin helpolta. Jaksoin jauhaa tasaista vauhtia, mutta kiriä ei löytynyt. Vähän samanlaista on ollut läpi kauden. Jonkinlainen herkkyys puuttuu. En ole saanut sillä tavalla irti kuin saa hyvässä kunnossa. Jonkinlainen käsijarru päällä on pitänyt mennä koko ajan”, Niskanen sanoi.

Miesten kilvassa Matti Heikkinen kehitti kunnon kirin loppunousussa. Siihen oli syynsä. Hänellä on mahdollisuus olla loppunousun (3,7 km) nopein mies. Epävirallisten tulosten perusteella näin tapahtui.

”Ajattelin varmistaa sen, että olin nopein mäessä. Siksi leivoin tulemaan minkä pääsin”, Heikkinen sanoi.

Virallisissa tuloksissa Heikkinen oli päätösosuuden ( 9 km) kolmanneksi nopein. Kokonaiskilpailussa hän nousi neljä sijaa 18:nneksi.

Viimeksi Heikkinen hiihti Tourilla maaliin asti neljä vuotta sitten.

”Kyllä tämä oli fyysisesti ehjin maaliin tulleista Toureista. Isossa kuvassa sellainen fysiikan nosto on tapahtunut syksyn ongelmista huolimatta. Tänäänkin jaksoin ongelmitta hiihtää kovaa. Päivästä toiseen pystyi suoriutumaan ihan hyvin”, Heikkinen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!