Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laukkanen oli yllättää Mäkäräisen

Mäkäräiselle sakot jokaisella ammuntapaikalla.

Urheilu
 
Primoz Jeroncic / Lehtikuva
Mari Laukkanen oli 20. Ruhpoldingin yhteislähtökisassa.
Mari Laukkanen oli 20. Ruhpoldingin yhteislähtökisassa. Kuva: Primoz Jeroncic / Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen kävivät sunnuntaina heille harvinaisen kaksinkamppailun ampumahiihdon maailmancupissa.

Kaksikko lähti lähes yhtä matkaa viimeiseltä ampumapaikalta Ruhpoldingin yhteislähtökisassa. Laukkanen oli vain yhdeksän sekuntia Mäkäräistä jäljessä, mutta maalissa ero oli repsahtanut lähes puoleen minuuttiin.

Mäkäräinen oli koko kisan toiseksi nopein hiihtäjä, mutta kun ammunnassa tuli neljä sakkoa, hän jäi 13. tilalle. Hän oli samalla sijalla myös lauantain takaa-ajokisassa. Laukkanen putosi 20. tilalle, mutta hänen kannaltaan oli tärkeää, että ylipäätään pääsi mukaan 60 naisen kisaan.

Laukkanen selviytyi kahdella sakolla.

Alkukaudesta sairastellut Laura Dahlmeier pesi jälleen koko muun porukan. Hän voitti ranskalaisen Marie Dorin Habertin 15,3 sekunnilla. Norjan Tiril Eckhoff kiristi kolmanneksi samalla ajalla toisen ranskalaisen Anais Bescondin kanssa. Cupia johtava Gabriela Soukalova jätettiin seitsemänneksi.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna samalla Ruhpoldingin ampumahiihtostadionilla, joka ei kuulu Mäkäräisen suosikkeihin. Ruhpoldingin rata on liian löysä ja pehmeä Mäkäräisen kaltaiselle voimahiihtäjälle.

Vuoden urheilija valitaan tiistaina Helsingissä Urheilugaalassa, mutta Mäkäräinen jättää sen HS:n tietojen väliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!