Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarikeilaaja Bohn vei viimein Ballmastersin: ”Vertaisin tätä US Open -turnaukseen”

Kimmo Lehtonen taipui finaalissa numeroin 190–213.

Urheilu
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Parker Bohn III kuuluu keilailun maailman tähtiin.
Parker Bohn III kuuluu keilailun maailman tähtiin. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS
Kuka?

Parker Bohn III

  Syntynyt 13. heinäkuuta 1963 Jackson Townshipissä, New Jerseyssä.

  Asuu New Jerseyssä vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

  Vasenkätinen keilaaja.

  35 ammattilaisten PBA-kiertueen kilpailuvoittoa.

  Ylitti neljäntenä PBA-kiertueen pelaajana yli 3 miljoonan dollarin palkintorahat.

  Heittänyt PBA-urallaan 300 pisteen täydellisiä sarjoja (12 perättäistä kaatoa) 105 kertaa.

Keilailun lajilegendaan Parker Bohn III:een voi törmätä Suomessa vain Ballmasters-turnauksessa.

Neljättä kertaa turnaukseen osallistunut Bohn otti ensimmäisen Ballmastersin voittonsa, kun hän kaatoi sunnuntain finaalissa Kimmo Lehtosen numeroin 213–190.

”Kun tiedän, että nimeni on Talin keilailuhallin seinällä ikuisesti, se merkitsee minulle todella paljon. Toivon, että keilailua harrastavilla pojillani on mahdollisuus tulla kilpailemaan tänne tulevaisuudessa”, Bohn kertoi finaalin jälkeen.

Lajilegendaksi ei tulla vain voittamalla riittävä määrä kilpailuja, vaan olemalla lajin keulakuva, esikuva.

23 vuotta sitten Parker Bohn III:n ystävä kysyi, josko Bohn voisi vierailla vakavasti sairaan keilailufanin luona.

Bohn oli juuri selviytynyt ammattilaisliitto PBA:n aluekilpailun finaaliin, joka oli seuraavana aamuna. Bohn ajatteli, että jos ystävä pyytää häneltä palvelusta, se on todennäköisesti tärkeää.

Bohn ajoi puolitoista tuntia New Jerseystä Baltimoreen illalla, ja vietti puoli tuntia sairaalassa kuolemansairaan fanin luona. Bohn ehti nukkua hotellissa hitusen verran ennen aamun finaalia.

”Hän tiesi, että joku oli tulossa vierailulle. Hän ei välttämättä tiennyt, että minä olin tulossa. Voitin kilpailun. Ehkä se oli hyvää karmaa”, Bohn kertoi Talin keilailuhallissa ennen Ballmastersin finaalia.

Legendan statuksesta seuraa pyyntöjä mainoskasvoksi. Bohnin nimellä on myyty videopelejä ja hänen kodissaan on kuvattu parkettilattiamainoksia. Ballmastersin pääsponsorin Brunswickin pelaajana Bohn on päätynyt Suomeen jo useampana vuonna.

Kisan rataolosuhteiden laatija Sami Heinilästä on tullut vuosien mittaan Parker Bohnin ystävä.

”Kuinka voisin olla hymyilemättä, kun astun sisään Talin halliin. Kaikki toivottavat tervetulleeksi. Nautin mennä tuonne fanien pariin juttelemaan heidän kanssaan”, Bohn kertoi.

Sitä voisi kutsua nöyryydeksi pelaajalta, joka on lajilegendojen joukossa ja on valittu kaksi kertaa PBA-ammattilaiskiertueen vuoden pelaajaksi. Bohn kunnioittaa Ballmastersin historiaa.

”Minä vertaisin tätä US Open -turnaukseen Yhdysvalloissa. Teen tämän vertauksen sillä perusteella, millainen kannatus tällä turnauksella on ja mikä sen arvo on täällä”, Bohn sanoi.

52-vuotias Bohn on miettinyt uransa päättymistä.

”Sanoin jo muutama vuosi sitten, kun olin 47-vuotias, että toivottavasti voin jatkaa vielä muutaman vuoden. Tänä vuonna voitin kaksi PBA-kilpailua, kaksi seniorikilpailua ja kaksi alueellista kilpailua. Ja nyt olen Ballmastersin tv-finaalissa. En tiedä, milloin vääjäämätön loppu on edessä, mutta toivottavasti ei aivan pian”, Bohn sanoi.

Bohn kertoo, että hänen lapsensa pitävät hänet nuorena.

”Minulla on viisi lasta yhteensä, heistä kaksi jo aikuisia. Nuorempani ovat 9-, 11- ja 12-vuotiaita, ja heistä kaksi vanhinta ovat poikia, jotka keilaavat aina tilaisuuden tullen. Elämme ja hengitämme keilailua”, Bohn kertoi.

PBA-kiertueella eniten voittoja saavuttaneiden listan kärjessä on Walter Ray Williams Jr. (47 voittoa), Earl Anthony (43), Norm Duke (38) ja Pete Weber (37). Parker Bohn III on listan viides 35 voitollaan.

”Riippumatta siitä, mikä numero on minun perässäni, Earl Anthony on legendana omassa yksinäisyydessään. Vain Walter Ray Williams on samassa kategoriassa”, Bohn kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!