Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keith Armstrong hakee Ilvekseltä yli 60 000 euron korvauksia

Haastehakemuksen mukaan työnantajalla ei ollut riittäviä perusteita purkaa työsuhdetta.

Urheilu
 
Anni Reenpää / LEHTIKUVA
Ilveksen entinen päävalmentaja Keith Armstrong Veikkausliigan ottelussa HIFK:ta vastaan 1. elokuuta 2015.
Ilveksen entinen päävalmentaja Keith Armstrong Veikkausliigan ottelussa HIFK:ta vastaan 1. elokuuta 2015. Kuva: Anni Reenpää / LEHTIKUVA

Veikkausliigaseura Ilveksestä potkut saanut päävalmentaja Keith Armstrong hakee haastehakemuksella yli 60 000 euron palkkasaatavia Ilves Edustus Oy:ltä. Haastehakemuksessa kantaja Keith Armstrong vaatii, että Pirkanmaan käräjäoikeus velvoittaa vastaajan eli Ilves Edustus Oy:n korvaamaan Armstrongille sopimuksen perusteella palkkasaatavia 60 606 euroa ja muita korvauksia 2 330 euroa. Armstrongin kuukausipalkka Veikkausliigassa on ollut 4300 euroa.

Armstrongin vaatimusten perusteina on hänen sopimuksensa määräaikaisesta työsuhteesta, ja Ilves Edustus Oy:n sitoutuminen sopimuksella maksamaan purkutilanteessa palkkaa Armstrongille sopimuskauden loppuun asti. Armstrongin mukaan Ilves Edustus on päättänyt työsuhteen perusteettomasti kesken sopimuskauden.

Haastehakemuksen mukaan syntyneeseen tilanteeseen on jouduttu, ”koska allekirjoittaessaan 17. lokakuuta 2014 valmennussopimuksen Ykkösessä pelaavan Ilveksen kanssa, Armstrongilla oli jo asiantuntijasopimus MTV Oy:n kanssa”.

Haastehakemuksen mukaan työnantajalla ei ole ollut työsopimuslain mukaista erittäin painavaa syytä purkaa työsuhde. Riidan keskiössä on viime lokakuussa Armstrongin väliin jättämä Veikkausliigaottelu SJK:ta vastaan. Armstrong oli ottelun aikaan asiantuntijakommenttaattorina MTV:n Valioliiga-lähetyksessä.

”Työnantaja oli tietoinen siitä, että Armstrong ei ole joukkueen mukana 3.–4. lokakuuta 2015, vaan on MTV:ssä asiantuntijakommentaattorina. Armstrong on muun muassa lähettänyt tätä koskevan viestin työnantajan edustajalle [Ilves Edustus Oy:n hallituksen puheenjohtaja] Tomi Erolalle. Työnantajan on lisäksi täytynyt olla tietoinen siitä, että harjoitukset jo ottelua edeltävällä viikolla veti apuvalmentaja. Työnantaja ei ole kieltänyt Armstrongia menemästä tv-työhön kyseisenä viikonloppuna”, Armstrongin asianajaja kirjoittaa haastehakemuksessa.

Armstrongin tv-kommentoinnista ja sen yhteensovittamisesta valmennustyöhön sekä mahdollisesta kompensaatiosta on haastehakemuksen kertomuksen mukaan käyty osapuolten kesken useita keskusteluja, mutta työnantaja on ollut kykenemätön tekemään ratkaisua asiasta. Haastehakemuksessa kerrotaan, että Armstrong on menettänyt huomattavan määrän tuloja jäätyään pois tv-töistä. Haasteen mukaan työnantaja ei ole kieltänyt tv-kommentointia Armstrongilta.

Haastehakemuksen lopussa esitetään kantajan väite todellisesta syystä työsuhteen päättämiselle.

”Seurajohdon ja valmentajana vaatimustason erilaisuudesta johtuen osapuolilla on ollut koko työsuhteen ajan skismaa. Tämä jatkuva skisma on ollut todellinen syy vaihtaa valmentajaa”, Armstrongin asianajaja kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!