Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannialta kova ehdotus: Yleisurheilun maailmanennätykset nollattava

Urheilu
 
Lucy Nicholson / Reuters
Usain Boltilla on hallussaan 100:n ja 200 metrin maailmanennätykset.
Usain Boltilla on hallussaan 100:n ja 200 metrin maailmanennätykset. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

Vuosi 2015 oli yleisurheilun kannalta synkkä dopingtarina. Venäjällä paljastuneet laajamittainen dopingohjelma sai koko lajikentän huonoon valoon, ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin epäiltiin ottaneen lahjuksia positiivisten tulosten peittämiseksi.

IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe lupasikin toimia urheilun puhdistamiseksi.

Britannian yleisurheiluliitto UKA esittelee BBC:lle 14 kohdan listan, jonka on tarkoituksena on puuttua dopingongelmaan. UKA:n puheenjohtaja Ed Warnerin mukaan on aika radikaalille uudistukselle.

”Yleisurheilun puhtaus haastettiin ennennäkemättömällä tavalla vuonna 2015”, Warner sanoo.

”Luottamus urheiluun on alimmillaan vuosikymmeniin. Puhtaat urheilijat ja kannattajat on petetty.”

Brittien ehdotuksiin kuuluvat muun muassa dopingista kiinni jääville pitäisi antaa vähintään kahdeksan vuoden kilpailukielto, jotta he missaisivat kahdet olympialaiset tai paralympialaiset.

Lisäksi nykyiset maailmanennätykset tulisi poistaa virallisista tilastoista.

”Suurempaa läpinäkyvyyttä, kovempia rangaistuksia, pidempiä kilpailukieltoja. Jopa maailmanennätysten nollaaminen uuden ajan alkamiseksi – meidän tulisi olla valmiita kaikkeen, mitä vaaditaan urheilun uskottavuuden palauttamiseksi”, Warner toteaa.

Ennätysten nollaaminen ei kirpaisi kovin kummoisesti Britanniaa, sillä maa menettäisi vain Jonathan Edwardsin kolmiloikan ME:n 18,29 ja Paula Radcliffen maratonin ME:n 2.17,42.

Ehdotus on luonnollisesti tarkoitettu pyyhkimään tilastoista 1980- ja 90-luvulla löysemmän dopingvalvonnan aikana tehtyjä ennätyksiä, joista nykyiset kärkiurheilijat voivat vain haaveilla.

Samalla historiaan siirtyisivät kuitenkin muun muassa Usain Boltin 100:n ja 200 metrin ennätykset sekä tukku muitakin 2000-luvulla tehtyjä tuloksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!