Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin asiantuntijat veikkaavat – ja tylyttävät

Urheiluväki kertoi suosikkinsa vuoden parhaaksi

Urheilu
 
Pentti Vänskä
Kimmo Timonen, jääkiekko.
Kimmo Timonen, jääkiekko. Kuva: Pentti Vänskä

HS kysyi eri urheilulajien edustajilta, kuka pitäisi valita Vuoden urheilijaksi 2016.

Mika Kallio, ratamoottoripyöräilijä: ”Suomen urheilulle vuosi ei ollut ihan paras. Kukaan ei noussut selkeästi muiden yläpuolelle. Toivoisin, että moottoriurheilu nousisi Suomessa sille kuuluvaan arvostukseen, joka sillä on kansainvälisesti hiihtoon, keihäänheittoon tai muuhun suomalaiseen perinnelajiin verrattuna.”

Kalervo Kummola, Suomen Jääkiekkoliiton väistyvä puheenjohtaja: ”Vaikea juttu, mutta kun ei ole selvää suosikkia, valitsisin pitkän ja loistavan uransa Stanley Cupin voittoon päättäneen Kimmo Timosen (jääkiekko).”

Heli Rantanen, keihäänheiton olympiavoittaja ja Vuoden urheilija 1996: ”Suosikkini on lumilautailija Roope Tonteri. Hän teki kylmähermoisen ja huikean suorituksen big airin finaalissa.”

Jari Isometsä, entinen hiihtäjä: ”Vuosi oli poikkeuksellisen tasainen ja vaatimaton. Selvä ykkösurheilija puuttuu. Vaikea perustella, miksi toisen lajin pronssi olisi parempi kuin toisen. Ei käy kateeksi valitsijoita.”

Mila Kajas, entinen taitoluistelija ja Helsingissä 2017 pidettävien taitoluistelun MM-kisojen lehdistöpäällikkö: ”Kaisa Mäkäräinen, Petra Olli ja Roope Tonteri ovat tasoissa. Kolmikon saavutukset ovat kovia, mutta sanotaan, että naiset ensin ja herrat sitten.”

Juha Hirvi, ammunnan olympiamitalisti ja valmentaja: ”Vanhan liiton miehenä arvostan mestaruutta, siis Roope Tonteri. Vammaisurheilun mitalisteja ei sovi unohtaa.”

Velipekka Nummikoski, Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtaja: ”Roope Tonteri. Teot puhuvat puolestaan.”

Pertti Koskenniemi, Hippoksen toimitusjohtaja: ”Raviurheilija Jorma Kontion 10 000 voittoa on ainutlaatuinen suoritus – myös kansainvälisesti. Sama tuskin koskaan toistuu suomalaiselta ohjastajalta.”

Maija Innanen, remonttiin menneen Olympiastadionin toimitusjohtaja: ”Arvon Tonterin ja Ollin välillä. MM-kulta ja hopea tuovat voiton Tonterille.”

Mikko Korhonen, golfin ammattilaispelaaja: ”Paha kysymys, mutta Petra Olli. Hän ainakin antoi kaikkensa, kun paini menemään naama mustana.”

Anssi Kukkonen, selostajaveteraani: ”Tero Pitkämäki, sittenkin lajinsa paras maailmassa.”

Kari-Pekka Kyrö, elinikäisessä toimintakiellossa oleva hiihtovalmentaja: ”Totta kai se on Pitkämäki. Upeimman heittolajin miesmitalisti.”

Tomi Pystynen, uintivalmentaja: ”Petra Olli on ykkönen. Hän venyi hienosti painissa. Toisena on Jenna Laukkanen kahdella EM-mitalillaan ja Suomen ennätyksillä. Kolmas on Pitkämäki.”

Kirsti Partanen, vuoden 2015 Piikkarit-palkinnon saanut liikuntavaikuttaja: ”Ratkaisu on vaikea, mutta olkoon Roope Tonteri ykkönen, Petra Olli kakkonen ja hiihtosuunnistaja Staffan Tunis kolmas ennen ratakelaaja Amanda Kotajaa ja uimari Jenna Laukkasta.”

Arto Bryggare, aitajuoksun pronssimitalisti 1984 olympialaisissa: ”Tero Pitkämäki, Timanttiliigan voitto ja metallia MM-kisojen finaalissa. Kovaa suorittamista kovissa paikoissa.”

Mika Pantzar, tutkimusjohtaja. ”Jarkko Nieminen.”

Vuoden urheilija julkistetaan Urheilugaalassa. TV2 klo 20–22.

Tero Pitkämäki, keihäänheitto.
Tero Pitkämäki, keihäänheitto.
Jorma Kontio, raviurheilu.
Jorma Kontio, raviurheilu.
Amanda Kotaja, ratakelaus.
Amanda Kotaja, ratakelaus.
Primoz Jeroncic
Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto.
Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto.
Jenna Laukkanen, uinti.
Jenna Laukkanen, uinti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?