Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suniselle 10 MM-rallin paketti

Kausi alkaa legendaarisesta Monte Carlon rallista

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Hyvinkään rallicross-rata on Teemu Suniselle tuttu paikka. Hän aloitti siellä rallin ajamisen vasta kaksi vuotta sitten. Siihen asti hän oli ajanut kilpaa rata-autoilla.
Hyvinkään rallicross-rata on Teemu Suniselle tuttu paikka. Hän aloitti siellä rallin ajamisen vasta kaksi vuotta sitten. Siihen asti hän oli ajanut kilpaa rata-autoilla. Kuva: Rio Gandara / HS
Fakta

Teemu Sunisen MM-rallit 2016

 Monte Carlo 22.–24.1.

 Ruotsi 12.–14.2.

 Portugali 20.–22.5.

 Italia 10.-12.6.

 Puola 1.–3.7.

 Suomi 28.–31.7.

 Saksa 19.–21.8.

 Ranska 30.9.–2.10.

 Espanja 14.–16.10.

 Britannia 28.–30.10.

Teemu Sunisen, 21, ura autourheilussa saa jälleen uutta vauhtia. Rallilupaus ajaa tällä kaudella ainakin kymmenen MM-rallia, joissa hän voi tavoitella WRC 2 -luokan maailmanmestaruutta. Siitä seuraava askel on WRC 1 -luokka, jossa suomalaisista ajaa Jari-Matti Latvala.

Sunisen kohdalla mahdollinen siirtyminen ralliautoilun MM-sarjan pääluokkaan on ajankohtaista aikaisintaan ensi vuonna.

Suninen jatkaa Toyotan nuorten kuljettajien koulutusohjelmassa ranskalaisen Oreca-tallin kalustolla, ja hänellä on ajokkinaan Skoda Fabia R5.

Euroopan osakilpailujen lisäksi jokelalainen ajaa kokeneen kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa mahdollisesti MM-sarjaan kuuluvia kaukoralleja Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabia R5:llä.

”Tälle kaudelle on huippuohjelma. Tavoitteena on ajaa tutuissa kisoissa kolmen joukkoon ja voittokin kiinnostaa. Muuten hankitaan lisää kokemusta ja yritetään edelleen kehittyä joka tavalla”, sanoo Suninen.

Viime kaudella Suninen ajoi MM-sarjaa WRC 3 -luokassa etuvetoisella Citroenilla, nelivetoisella Skoda Fabia S2000:lla ja loppukaudesta Ford Fiesta R5:llä.

Loppukaudesta Suninen toi ajopelinsä ykkösenä maaliin Walesin MM-rallissa. Se oli yksi ratkaiseva tekijä, kun Sunisen taustajoukot alkoivat neuvotella tästä kaudesta.

Sunisen taustalla ja managerina on Timo Jouhki, joka on nostanut huipulle muun muassa Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen.

Sunisen kehitys on ollut nopeaa – hän on ajanut rallia vasta parisen vuotta.

”Itsekin olen vähän yllättynyt nopeasta etenemisestä. Viime vuonna tähän aikaan vielä suunniteltiin rallin ajamista SM-sarjassa”, sanoo Suninen.

Rallikausi alkaa Monte Carlosta 22. tammikuuta. Merialppien vaativiin teihin Suninen haki tuntumaa kahden päivän testillä Ranskassa.

”Testissä oli tarjolla lunta, jäätä, sohjoa sekä märkää asvalttia. Aika hyvin kaikkea sitä mitä saattaa olla luvassa parin viikon kuluttua Montessa”, sanoo Suninen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?