Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän dopingin paljastajat vaihtaneet salaista majapaikkaa kahdeksan kertaa

Dopingskandaalin paljastanut aviopari ei kadu tekoaan.

Urheilu
 
EDUARD KORNIYENKO / REUTERS
Yleisurheilukenttä Stavropolissa Venäjällä. Venäläiset yleisurhelijat voivat kansainvälisen kilpailukieltonsa aikana kilpailla vain kotimaassaan.
Yleisurheilukenttä Stavropolissa Venäjällä. Venäläiset yleisurhelijat voivat kansainvälisen kilpailukieltonsa aikana kilpailla vain kotimaassaan. Kuva: EDUARD KORNIYENKO / REUTERS

Venäjän yleisurheilun dopingepäilyt paljastanut aviopari kertoi tiistaina, etteivät he kadu mitään, vaikka uhkaukset ovat pakottaneet heidät maan alle.

Entinen yleisurheilija Julia Stepanova ja hänen aviomiehensä Vitali Stepanov, Venäjän antidopingtoimikunnan entinen työntekijä, paljastivat vuonna saksalaisessa tv-dokumentissa Venäjän yleisurheiluun pesiytyneen dopingkulttuurin.

”Emme kadu mitään”, Vitali Stepanov kertoi uutistoimisto AFP:lle.

”Teimme oikein. Jos olisi tarpeen, tekisimme kaiken uudestaan”, Stepanov sanoi.

Aviopari ja heidän poikansa asuvat salaisessa sijainnissa Saksassa ja heidän on pitänyt muuttaa kahdeksan kertaa sen jälkeen, kun he muuttivat maahan joulukuussa 2014. Pariskunnan vanhemmatkaan eivät tiedä, missä he asuvat. Stepanovit ovat saaneet uhkauksia sen jälkeen, kun he kertoivat syytöksistään.

Stepanovien väitteiden aikaan Maailman antidopingtoimisto Wada kertoi oman riippumattoman selvityksensä tuloksista. Tutkimuskomitea löysi Venäjältä laajalle levinnyttä valtion tukemaa dopingia yleisurheilusta, ja Venäjän yleisurheilijat ovat asetettu kansainväliseen kilpailukieltoon. Venäläisten yleisurheilijoiden osallistuminen Rion olympialaisiin on vaakalaudalla.

Wada tutkintakomitea julkaisee selvityksensä toisen osan Münchenissä torstaina. Entinen Wada puheenjohtaja Dick Pound on kertonut, että luvassa olisi entistäkin järisyttävämpiä paljastuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!