Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muutakin kuin huippu-urheilua

Urheilu
 
Ari Pusa

Yhdeksättä kertaa järjestetty Urheilugaala on muutakin kuin huippu-urheilun juhlatilaisuus. Paljon on muuttunut vuodesta 2008, jolloin se oli Helsingin Kaapelitehtaalla. Sittemmin gaalan pitopaikaksi on vakiintunut Hartwall-areena.

Vuoden urheilijan valinta on juhlan kruunu, mutta se on vain jäävuoren näkyvin ja eniten huomiota saava huippu.

Gaala on iso kiitostilaisuus suomalaisille urheilun tekijöille, seuroille, taustavoimille, markkinoijille ja esikuville. Ilman heitä ei olisi huippu-urheilua.

Urheiluseurojen puurtavat saavat harvoin huomiota, vaikka niissä tehdään esimerkiksi suurin osa valmennuksesta. Huiput pärjäävät ilman urheiluseuraakin, mutta sinne pyrkivät eivät.

Gaala myös yhdistää urheiluväkeä. Entisen F1-tähden Mika Häkkisen, taitoluistelija Kiira Korven, raviohjastaja Jorma Kontion ja vuoden nuoren urheilijan Alisa Vainion oli helppo viihtyä keskenään.

Suomen gaala malli on haettu Ruotsista, jossa urheilu- ja liikuntaväen palkitsemisesta on pitkät perinteet. Suomessa gaalan on kehitelty omia palkintoluokkia.

Ennen vuotta 2008 valittiin vain Vuoden urheilija ja valmentaja. Silloin palkitsemistilaisuudet olivat monta kertaa tylsiä. Gaala on nostanut muiden valintojen arvostusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!