Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljyn nopea halpeneminen voi viedä työpaikan Venezuelan F1-kuljettajalta

Urheilu
 
Williams F1
Kaudella 2013 Pastor Maldonado ajoi Williamsilla Valtteri Bottaksen tallikaverina. Tallin sponsorina oli Venezuelan valtion öljy-yhtiö PDVSA.
Kaudella 2013 Pastor Maldonado ajoi Williamsilla Valtteri Bottaksen tallikaverina. Tallin sponsorina oli Venezuelan valtion öljy-yhtiö PDVSA. Kuva: Williams F1

Renaultin F1-tallin venezuelalaiskuljettaja Pastor Maldonado on vaarassa menettää työpaikkansa ennen kauden alkua, uutisoi BBC.

Syynä potku-uhkaan on tallin pääsponsorin, Venezuelan valtion öljy-yhtiön PDVSA:n maksujen myöhästyminen. BBC:n lähteiden mukaan PDVSA:n maksut ovat olleet rästissä jo viikkoja.

Mikäli Maldonado saa potkut, hänen korvaajan uskotaan olevan tanskalainen Kevin Magnussen, joka oli McLarenin kisakuljettaja kaudella 2014. Viime kaudella hän toimi tallin testikuljettajana ja ajoi avauskisan, kun Fernando Alonso toipui aivotärähdyksestä. Renaultin toinen kuljettaja maaliskuussa Melbournen kisalla alkavalla kaudella on britti Jolyon Palmer.

Veneuzuelan valtio on tukenut vahvasti öljy-yhtiönsä kautta Maldonadon F1-paikkaa. Formula 1 oli presidentti Hugo Chavezin suosikkilaji, ja Maldonado sai hänen avullaan valtion öljy-yhtiön sponsorikseen.

Chavez kuoli vuonna 2013, mutta Maldonadon tukeminen on jatkunut myös nykyisen presidentin Nicolas Maduron kaudella. Nyt Venezuelan talous on kuitenkin aiempaakin pahemmissa ongelmissa öljynhinnan halpenemisen takia.

”Minulla on enemmän kuin paljon velvollisuuksia. Olen ainoa Venezuelan kansalainen, jolla on F1-auto allaan. On vaikeaa pitää kaikki tyytyväisenä”, Maldonado sanoi CNN:n haastattelussa 2013.

Maldonado myönsi, että presidentti Chavez auttoi häntä niin kuin monia muitakin venezuelalaisia autourheilijoita eteenpäin urallaan.

Maldonado tunnetaan melko nopeana, joskin epätasaisena ja paljon kolaroivana kuljettajana. Hän on voittanut urallaan yhden kilpailun Williamsilla kaudella 2012.

Magnussenilla ei ole tällä hetkellä sopimusta minkään F1-tallin kanssa, vaikka häntä pidetään erittäin lahjakkaana kuljettajana. Magnussen sai lentävän F1-lähdön F1-uralleen sijoittumalla ensimmäisessä kisassaan toiseksi. Se on myös hänen toistaiseksi ainoa palkintopallisijansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?