Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barça-tähti Neymar joutuu oikeuteen – siirtomiljoonien kohtalo selvitettävänä

Neymarin siirtosumma Santosista Barcelonaan vuonna 2013 on yhä epäselvä.

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / Reuters
Neymarilla joutuu selittämään vuoden 2013 siirtoaan.
Neymarilla joutuu selittämään vuoden 2013 siirtoaan. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

FC Barcelona sai maanantaina paistatella valokeilassa, kun Lionel Messi valittin maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, joukkuetoveri Neymar sijoittui kolmanneksi ja Luis Enrique valittiin Vuoden valmentajaksi.

Keskiviikkona seura sai kuitenkin hieman huonompia uutisia, kun brasilialaishyökkääjä Neymar kutsuttiin oikeuteen todistamaan siirtoepäselvyyksiä läpikäyvässä oikeudenkäynnissä. Vuonna 2013 katalonialaisjättiin brasilialaisesta Santosista siirtyneen kärjen on määrä astella oikeuden kuultavaksi 2. helmikuuta.

Barcelonan nykyinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu, hänen edeltäjänsä Sandro Rosell, Neymarin vanhemmat sekä kaksi Santosin johtajaa ovat myös saaneet kutsun saapua oikeuden eteen.

Yleinen syyttäjä päätti ryhtyä toimiin sen jälkeen, kun Neymarin pelioikeuksista 40 prosenttia omistanut brasilialainen sijoitusyhtiö DIS jätti valituksen petoksesta ja korruptiosta siirtoon liittyen.

DIS väittää, että siltä on huijattu sen todellinen osuus 23-vuotiaan tähtihyökkääjän siirtosummasta, koska seurat salasivat osan siirtorahasta.

Barcelona ilmoitti siirron arvoksi alun perin 57,1 miljoonaa euroa, josta Neymarin isän omistama yhtiö N&N sai 40 miljoonaa ja Santos vain 17,1 miljoonaa.

Espanjan oikeusviranomaiset arvioivat todellisen siirtosumman olevan kuitenkin vähintään 83,3 miljoonaa euroa.

DIS sai 6,8 miljonaa Santosille maksetusta summasta, mutta yhtiön mukaan sille kuuluu osuus koko siirtosummasta.

Barcelonan johtohahmot Bartomeu ja Rosell ovat osallisena myös veronkiertoon liittyvässä oikeusjutussa. Syyttäjän mukaan Neymarin siirtosumma jaettiin useaan pienempään sopimukseen Barcelonan, Santosin ja Neymarin välillä, ja Barcelonaa syytetään 12,7 miljoonan euron veronkierrosta.

Bartomeua uhkaa yli kahden ja Rosellia lähes seitsemän vuoden vankilatuomio. Seuralle tuomio toisi 22,2 miljoonan euron sakot. Käsittelypäivää ei vielä ole päätetty.

Kentän ulkopuoliset asiat eivät ole näkyneet Neymarin otteissa viheriöllä. Mies jakaa Espanjan liigan maalintekijätilaston kärkipaikan joukkuetoverinsa Luis Suárezin kanssa. Kaksikko on viimeistellyt yhteensä 30 liigamaalia tällä kaudella ja kannatteli joukkuetta Messin sairausloman aikana.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!