Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlakoski puolustaa yleisurheilun dopingtaistelua

Urheilu
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Antti Pihlakoski
Antti Pihlakoski Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallitukseen viime elokuussa valittu Antti Pihlakoski on vakuuttunut, että yleisurheilu on oikealle tiellä dopingin kitkemisessä.

Pihlakoski puolustaa IAAF:n tekemää antidopingtyötä, ja sanoo yleisurheilun olevan urheilun pioneereja dopinginvastaisessa taistelussa. Hän kuvaa yleisurheilun saamaa dopingurheilun leimaa paradoksiksi. Tiukentuneen seulan myötä dopingkäryjen määrä on kasvanut.

”Yleisurheilu on aidosti, jos vähänkin pintaa syvemmältä katsoo, ollut ykköslaji ja pioneeri dopingin vastaisessa työssä”, Pihlakoski sanoo.

”Yleisurheilu oli ensimmäinen laji, joka kehitti tosissaan biologisen passin ja keräsi aineistoa jo 90-luvun lopulta.”

Biologiseen passiin kerätään tietoa urheilijan verenkuvan kehityksestä pitkällä aikavälillä, ja pyritään siten saamaan esiin mahdollinen kiellettyjen aineiden käyttö. Pihlakosken mukaan biologisen passin avulla on pystytty kohdentamaan testejä epäilyttäviin urheilijoihin ja saatu siten kiinni 80 kiellettyjen aineiden käyttäjää.

”Kyllä se on minusta pirun hyvää työtä.”

Pihlakoski muistuttaa, että vuonna 2014 yleisurheilu oli testatuin yksilölaji. Käryprosentti oli keskimääräistä pienempi, ja se on pienentynyt aiemmista vuosista.

Pihlakoski pitääkin vuoden 2015 Pekingin kisoja yleisurheilun historian puhtaimpina MM-kisoina.

Venäjän sulkeminen kansainvälisestä kilpailutoiminnasta oli Pihlakosken mukaan oikea ratkaisu. Vain siten voidaan kitkeä maan koko lajin läpäisevä dopingkulttuuri pois, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!