Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wada: IAAF:n johto kiristi rahaa

Uusi puheenjohtaja Sebastian Coe lupasi lisää uudistuksia kansainvälisen yleisurheiluliiton toimintaan.

Urheilu
 
MICHAEL DALDER / Reuters
IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe odotteli Wadan komission raportin julkaisutilaisuuden alkua torstaina Münchenin lähistöllä Saksassa.
IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe odotteli Wadan komission raportin julkaisutilaisuuden alkua torstaina Münchenin lähistöllä Saksassa. Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Maailman antidopingtoimiston Wadan toinen raportti on tylyä luettavaa.

Raportin mukaan kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF johtohenkilöt kiristivät dopingista kiinni jääneiltä urheilijoilta rahaa salatakseen käryt.

Erityisen tyly raportti on IAAF:n entiselle puheenjohtajalle Lamine Diackille. Raportin mukaan Diack oli korruption aivot, joka vastasi järjestelyistä ja salaamisesta:

”Diack oli operaation henkinen johtaja, jonka epäillään ottaneen vastaan yli miljoonan euron lahjukset dopingin käyttäjien suojelemiseksi.”

Interpol ilmoitti torstaina, että se on tehnyt pidätysmääräyksen Diackin pojasta, Papa Massata Diackista, jota myös epäillään lahjonnasta.

Marraskuussa julkaistu Wadan ensimmäinen raportti vahvisti, että isä Diack oli sopinut dopingin salauskäytännöistä Venäjän urheiluelimien kanssa.

Raportin mukaan Diack oli sopinut Venäjän presidentin Vladimir Putin kanssa, että dopingista epäillyt yhdeksän venäläistä yleisurheilijaa eivät olisi kilpailleet Moskovan MM-kisoissa.

MM-kisoista 2013 puuttuikin huomattava määrä venäläisiä huippuja.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko sanoi torstaina, että IAAF yrittää todistaa ”jotakin hinnalla millä hyvänsä”.

Wadan entisen puheenjohtajan Dick Poundin kirjoittama raportti on tyly ja kiusallinen myös IAAF:n nykyiselle puheenjohtajalle, entiselle brittimailerille Sebastian Coelle.

IAAF:n hallitus – Coe mukaan lukien – ei ole voinut olla tietämätön dopingin laajuudesta Venäjän yleisurheilussa.

”Korruptio on juurtunut IAAF:n organisaatioon”, kirjoittaa Pound.

Coe lupasi IAAF:n tiedotteessa lisää uudistuksia liiton toimintaan. ”Kyllä, minä olin seitsemän vuotta IAAF:n varapuheenjohtajana, ja se oli systeemin heikkous. Seuraajani ei saa koskaan joutua samaan tilanteeseen kuin minä”, sanoi Coe.

Pound sanoi Wadan lehdistötilaisuudessa Münchenissä, ettei hän usko Coen valehtelevan, mutta että britin olisi pitänyt ryhtyä tarvittaviin toimiin aikaisemmin.

IAAF:n eettinen komitea tutkii myös liiton pääsihteerin Nick Daviesin osuutta. Davies on ollut Coen läheisin työpari.

Lisäksi IAAF tutkii Coen yhteyttä urheiluvälineitä valmistavaan Nikeen, kun Eugene sai ilman hakua 2021 MM-kisat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!