Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA antidopingjohtaja: Venäjän yleisurheilijoilla ei asiaa Rion olympialaisiin

Urheilu
 

Yhdysvaltain antidopingtoimiston johtaja Travis Tygart uskoo, että Venäjän yleisurheilijoita ei nähdä ensi kesänä käytävissä Rion olympialaisissa.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF hyllytti Venäjän yleisurheiluliiton kansainvälisestä toiminnasta systemaattisen dopingin takia. Vapautuakseen toimintakiellosta Venäjän urheilun on rakennettava muun muassa antidopingjärjestelmänsä uudelleen.

Tygartin mukaan siihen ei ole kuitenkaan riittävästi aikaa. Samalla hän syytti Venäjän viranomaisia dopingongelmasta kertoneiden kansalaisten ajojahdista.

”He ovat yhä urheiden ja rohkeiden ilmiantajien kimpussa. Maassa ei ole hyväksyttyä dopinglaboratoriota eikä testien tekijää”, Tygart sanoi The Timesin mukaan.

Hän muistutti, että kisoihin on aikaa enää aikaa hiukan yli puoli vuotta.

”On liian myöhäistä, että valtion tukeman dopingohjelman urheilijoiden voidaan vakuuttaa olevan puhtaita.”

Tygart on tullut tunnetuksi tiukkana dopinginvastaisena taistelijana, ja hänen johdollaan Usada on paljastanut muun muassa pyöräilijä Lance Armstrongin ja hänen tallinsa systemaattisen dopingin.

Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada julkaisi torstaina toisen yleisurheilua koskevan dopingraporttinsa. Ensimmäinen raportti paljasti Venäjän yleisurheilun systemaattisen dopingin, toisessa raportissa keskityttiin IAAF:n entisen johdon korruptioon.

Raportin mukaan IAAF johtohenkilöt kiristivät dopingista kiinni jääneiltä urheilijoilta rahaa, että he salaavat käryjä. Erityisen tyly raportti on IAAF:n entiselle puheenjohtajalle Lamine Diackille.

Raportin mukaan Diack oli korruption aivot, joka vastasi järjestelyistä ja salaamisesta:

”Diack oli operaation henkinen johtaja, jonka epäillään ottaneen vastaan yli miljoonan euron lahjukset dopingin käyttäjien suojelemiseksi.”

Marraskuussa julkaistu Wadan ensimmäinen raportti vahvisti, että Diack oli sopinut dopingin salauskäytännöistä Venäjän urheiluelimien kanssa.

Venäjän urheiluministeri Mitali Mutko luonnehti Wadan dopingraporttia lähinnä poliittiseksi ajojahdiksi.

”Siinä on monia kysymyksiä, jotka antavat ymmärtää, että takana on poliittisia voimia”, Mutko sanoi R-Sport uutistoimistolle Wadan paperista.

”He yrittävät todistaa jotain hinnalla millä hyvänsä”, Mutko sanoi.

Lähteet: AFP, Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!