Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän yleisurheilijoita tuskin Rioon

USA:n dopingpomo: Aika ei riitä maineen puhdistamiseen

Urheilu
 
DAMIR SAGOLJ / REUTERS
Wadan raportin mukaan IAAF:n ex-johtaja Lamine Diack pyöritti rikollista sisäpiiririnkiä, joka muun muassa kiristi urheilijoilta rahaa.
Wadan raportin mukaan IAAF:n ex-johtaja Lamine Diack pyöritti rikollista sisäpiiririnkiä, joka muun muassa kiristi urheilijoilta rahaa. Kuva: DAMIR SAGOLJ / REUTERS

Yhdysvaltain antidopingtoimiston johtaja Travis Tygart uskoo, että Venäjän yleisurheilijoita ei nähdä ensi kesänä käytävissä Rion olympialaisissa.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF hyllytti Venäjän yleisurheiluliiton kansainvälisestä toiminnasta systemaattisen dopingin vuoksi. Vapautuakseen toimintakiellosta Venäjän on rakennettava antidopingjärjestelmänsä uudelleen.

Tygartin mukaan siihen ei ole kuitenkaan riittävästi aikaa. Samalla hän syytti Venäjän viranomaisia dopingongelmasta kertoneiden ajojahdista.

”He ovat yhä urheiden ja rohkeiden ilmiantajien kimpussa. Maassa ei ole hyväksyttyä dopinglaboratoriota eikä testien tekijää”, Tygart sanoi The Timesin mukaan.

Hän muistutti, että kisoihin on aikaa enää hiukan yli puoli vuotta. ”On liian myöhäistä, että dopingohjelman urheilijoiden voidaan vakuuttaa olevan puhtaita.”

Tygart tunnetaan tiukkana dopinginvastaisena taistelijana. Hänen johdollaan Usada on paljastanut muun muassa pyöräilijä Lance Armstrongin.

Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada julkaisi torstaina toisen yleisurheilua koskevan raporttinsa. Ensimmäinen paljasti Venäjän yleisurheilun systemaattisen dopingin, toisessa raportissa keskityttiin IAAF:n entisen johdon korruptioon.

Raportin mukaan ex-puheenjohtaja Lamine Diack oli korruption aivot.

”Diack oli henkinen johtaja, jonka epäillään ottaneen vastaan yli miljoonan euron lahjukset dopingin käyttäjien suojelemiseksi”, raportti toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!