Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Martti Jylhä suomalaisten valopilkku Planican sprinttihiihdoissa

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Martti Jylhä Tour de Skin perinteisen sprintissä Oberstdorfissa tiistaina 5. tammikuuta.
Martti Jylhä Tour de Skin perinteisen sprintissä Oberstdorfissa tiistaina 5. tammikuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Martti Jylhä oli paras suomalainen hiihdon maailmancupin sprinttikisassa Planicassa Sloveniassa. Miesten kilpailun voitti Italian Federico Pellegrino. Naisissa paras oli Ruotsin Stina Nilsson.

Planican sprintti hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Jylhä selvisi ainoana suomalaisena välieriin eli 12 parhaan joukkoon. Omassa välierässään Jylhä sijoittui viidenneksi. Hän jäi välierän voittaneelle Ranskan Baptiste Grosille 1,25 sekuntia.

Lopputuloksissa Jylhä sijoittui yhdeksänneksi. Jylhän välierää hallinneet Gros ja Pellegrino olivat vahvoja myös finaalissa.

Pellegrino hiihti voittajaksi ja toiseksi tullut Gros jäi hänestä 0,88 sekuntia. Suksi luisti ranskalaisilla muutenkin hyvin, kun Richard Jouve sijoittui kolmanneksi ja Renaud Jay neljänneksi.

Karsinnassa Jylhä nostatti menestysodotuksia vauhdikkaalla hiihdollaan. Hän sijoittui karsinnan kolmanneksi. Muut karsinnasta jatkaneet suomalaismiehet olivat Karri Hakala, Joni Mäki ja Juho Mikkonen. Heidän taipaleensa Planican mc-sprintissä päättyi puolivälieriin.

Matias Strandvall (37.) ja Toni Ketelä (62.) karsiutuivat loppukilpailusta.

Naisten sprintissä paras suomalainen oli Mona-Liisa Nousiainen, joka eteni puolivälieriin. Nousiainen oli omassa erässään viides ja jäi erän voittaneelle Ruotsin Stina Nilssonille 2.34,31 sekuntia.

Nilsson sivakoi naisten sprinttifinaalin voittoon. Hän kukisti norjalaiskolmikon, joka valtasi seuraavat sijat. Astrid Uhrenholdt Jacobsen sijoittui toiseksi, Heidi Weng kolmanneksi ja Ingvild Flugstad Östberg neljänneksi.

Muut suomalaisnaiset Leena Nurmi (37.), Katri Lylynperä (40.) ja Andrea Julin (44.) jäivät karsintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?