Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjälle uusi johtaja yleisurheiluun – tavoitteena saada maan urheilijat Rion olympialaisiin

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
Dmitri Šljakhtin tiedotustilaisuudessa lauantaina.
Dmitri Šljakhtin tiedotustilaisuudessa lauantaina. Kuva: MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Venäjän yleisurheiluliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Dmitri Šljakhtin lauantaina järjestetyssä äänestyksessä. Šljakhtin on luvannut puhdistaa Venäjän yleisurheilun maineen.

Venäjän urheiluministerin Vitali Mutkon tukema Šljakhtin äänestettiin yksimielisesti maan yleisurheiluliiton johtoon, kun kaksi muuta ehdokasta vetäytyivät äänestyksestä.

Šljakhtin toimii liiton kriisijohtajana ensi syksyyn asti. Silloin puheenjohtajasta äänestetään uudestaan.

Venäläinen yleisurheilu on dopingskandaalin kourissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on hyllyttänyt venäläiset yleisurheilijat lajin arvokisoista systemaattisen dopingin vuoksi.

”Tämä on vaikea ajanjakso venäläisille yleisurheilijoille. Minun tehtäväni on yksinkertainen – palauttaa lajiliitto kansainväliselle tasolle, luoda uudestaan luottamus IAAF:n ja Wadan (Maailman antidopingtoimisto) kanssa ja antaa urheilijoillemme mahdollisuus kilpailla kansainvälisissä tapahtumissa”, Šljakhtin sanoi.

Hän jatkoi, että Venäjän on ratkaistava yleisurheilunsa ongelmat nopeasti. Kiire maan lajiliittolla onkin. Saadakseen yleisurheilijat mukaan ensi kesän olympialaisiin Venäjän on rakennettava antidopingjärjestelmänsä uudelleen. Näin lyhyessä ajassa se on lähes mahdotonta.

”Pääseminen olympialaisiin on tehtävä numero yksi.”

Šljakhtin on toiminut Samaran alueen urheiluministerinä kolme viime vuotta. Sitä ennen hän johti TsSKA:n yleisurheiluseuraa.

Urheiluministeri Mutkon mukaan Šljakhtin oli ideaali ehdokas yleisurheiluliiton johtoon.

”Tämä on kriittinen tilanne, mutta autamme häntä. Meidän täytyy rakentaa luottamus uudestaan, toivottavasti pystymme siihen yhdessä”, Mutko sanoi.

Lähteet: AFP, Reuters, Tass

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?