Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjälle uusi johtaja yleisurheiluun

Tavoitteena saada maan urheilijat Rion olympialaisiin

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
Dmitri Šljakhtin
Dmitri Šljakhtin Kuva: MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Joska Saarinen HS

Venäjän yleisurheiluliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Dmitri Šljakhtin lauantaina järjestetyssä äänestyksessä. Šljakhtin on luvannut puhdistaa Venäjän yleisurheilun maineen.

Venäjän urheiluministerin Vitali Mutkon tukema Šljakhtin äänestettiin yksimielisesti maan yleisurheiluliiton johtoon, kun kaksi muuta ehdokasta vetäytyivät äänestyksestä.

Šljakhtin toimii liiton kriisijohtajana ensi syksyyn asti. Silloin puheenjohtajasta äänestetään uudestaan.

Venäläinen yleisurheilu on dopingskandaalin kourissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on hyllyttänyt venäläiset yleisurheilijat lajin arvokisoista systemaattisen dopingin vuoksi.

”Tämä on vaikea ajanjakso venäläisille yleisurheilijoille. Minun tehtäväni on yksinkertainen – palauttaa lajiliitto kansainväliselle tasolle, luoda uudestaan luottamus IAAF:n ja Wadan (Maailman antidopingtoimisto) kanssa ja antaa urheilijoillemme mahdollisuus kilpailla kansainvälisissä tapahtumissa”, Šljakhtin sanoi.

Hän jatkoi, että Venäjän on ratkaistava yleisurheilunsa ongelmat nopeasti. Kiire maan lajiliittolla onkin. Saadakseen yleisurheilijat mukaan ensi kesän olympialaisiin Venäjän on rakennettava antidopingjärjestelmänsä uudelleen.

Šljakhtin on toiminut Samaran alueen urheiluministerinä kolme viime vuotta. Sitä ennen hän johti TsSKA:n yleisurheiluseuraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!