Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilma Murron hurja kunto vain paranee – ME-tulos ei ole enää mörkö

Seiväshyppääjä Wilma Murto, 17, ylitti vaivatta korkeuden 455, joka on myös 19- ja 22-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätys. Myös 19-vuotiaiden ME-tuloksen 465 ylittäminen oli lähellä.

Urheilu
 
Petteri Kivimäki
Wilma Murto
Wilma Murto Kuva: Petteri Kivimäki

Seiväshyppääjä Wilma Murto, 17, lähenteli jälleen alle 19-vuotiaiden hallimaailmanennätystä Turussa Kupittaan hallissa käydyssä kisassa.

Vielä ME-tulos jäi tekemättä, mutta hän ylitti vaivatta korkeuden 455, joka on myös 19- ja 22-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätys.

Murto aloitti kilpailun korkeudesta 425, ja sen jälkeen hän ylitti ensimmäisellä yrityksellä 435, 445 ja 455. Myös ME-tulos 465 oli lähellä ylittyä kolmannella yrityksellä. Viimeisessä yrityksessään Murto käytti uutta jäykempää seivästä.

Murto ylitti jo viikko sitten Rion olympialaisten tulosrajan 450 Pajulahden urheiluhallissa.

Turun kisassa toiseksi sijoittui Minna Nikkanen tuloksella 450.

Nikkanen oli lähellä ylittää myös korkeuden 460, joka on myös hänen hallussaan oleva aikuisten sisäratojen Suomen ennätys.

Seiväshypyssä on lähtökohta on, että mitä jäykempi seiväs, sen paremmin ja korkeammalta se heittää hyppääjän riman yli. Jäykän seipään käyttö vaatii hyppääjältä kuitenkin enemmän vauhtia ja voimaa.

”Ensimmäinen yritys 465:stä oli seipään kokeilu. Toisessa en saanut vasenta kättä kunnolla ylös ja auki. Viimeinen oli lähellä. Se olisi voinut mennä, jos etäisyys telineisiin olisi ollut pienempi”, Murto sanoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Valmentaja Jarno Koivusen mukaan Murto olisi ylittänyt viimeisellä yrityksellään 465 helposti, jos telineet olisivat olleet kymmenen senttiä lähempänä.

Seuraavan kerran Murto kilpailee ensi viikon lauantaina Ranskan Rouenissa. Tavoitteena siellä on ME-tulos 465.

”Oli kiva, että sain nyt kunnollisia hyppyjä tuosta 465:stä. Se ei ole enää mörkö”, Murto sanoi.

Murto on aikuisten sisäratojen aikuisten maailmantilastossa tällä hetkellä seitsemäntenä ja Euroopan tilastoissa neljäntenä tuloksellaan 455.

Minna Nikkasen 450 riittää maailmantilastossa seitsemänteen sijaan ja Euroopan tilastossa viidenteen sijaan.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Minna Nikkanen
Minna Nikkanen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!