Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riitta-Liisa Roponen kävi omalla leirillä Vierumäellä – ihan toisen lajin takia

Riitta-Liisan Roposen tytär Ida pääsi ensimmäistä kertaa uinnissa nuorten maajoukkueleirille. Äiti toivoo, että tytär ei ole vielä tehnyt lopullista lajivalintaansa.

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Riitta-Liisa Roponen hiihti Vantaalla voittoon näytöstyyliin.
Riitta-Liisa Roponen hiihti Vantaalla voittoon näytöstyyliin. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kun Suomen hiihtomaajoukkueen neljä muuta naista kamppaili viime viikon lopulla sijoille 5–9 Tour de Ski -kiertueen kokonaiskilpailussa, konkari Riitta-Liisa Roponen piti samaan aikaan omaa leiriä Vierumäellä.

Haukiputaalla asuva Roponen ei tullut pakkasia pakoon Etelä-Suomeen eikä edes hiihdon takia, vaan syynä oli ihan toinen laji.

Vierumäelle Roponen lähti 12-vuotiaan tyttärensä Idan huoltajaksi uintileirille, jolle oli kutsuttu 25 ikäluokan parasta tyttöä.

”Ida valittiin maajoukkueryhmään ekan kerran. Hyvin se siellä mukana meni. Kova leiri mutta sisukas tyttö. Siellä oli itsellekin hyvät olot harjoitella, vaikka oli kylmä”, Roponen kertoi aitoa äidin ylpeyttä äänessään sunnuntaina Vantaan Hakunilassa, jossa hän voitti ylivoimaisesti Suomen cupin 14 km:n yhdistelmäkilpailun.

Roponen sanoi toivovansa, ettei hänen tyttärensä ole vielä tehnyt lopullista lajivalintaansa.

”Hän olisi hyvä myös hiihdossa, mutta siinä häntä ei kiinnosta kilpailla. Mutta kannustan kyllä, jos hän valitsee päälajikseen uinnin. Onhan siellä huoltajalle huomattavasti mukavammat oltavat kuin jos hän olisi hiihtänyt 20 asteen pakkasella. Meni halliin katsomaan heidän treenejään shortsit jalassa”, Roponen naurahti.

Aiemmin Roponen on kertonut kiinnostuksestaan kokeilla joskus triathlonia. Uinti on triathlonin lajeista hänelle vaikein.

Tytärhän voisi toimia siinä sinulle valmentajana?

”Nimenomaan näin. Hän yritti viime kesänä, kun oltiin leirillä, mutta ei siitä tullut mitään. Hän kuvasi tekniikkaani ja yritti ohjata käden liikettä, mutta ei onnistunut vielä, mutta eihän kerrasta tulla mestariksi.”

Reijo Jylhän tultua keväällä 2014 päävalmentajaksi Roponen on saanut luvan noudattaa omaa ohjelmaansa hiihtomaajoukkueen toiminnassa. Pääasiassa hän on pitänyt omia leirejä.

Pari vuotta sitten Roposen oli tarkoitus panostaa aiempaa enemmän maailmancupin ulkopuolisiin pitkän matkan kilpailuihin. Menestys vapaan maratonkisoissa onkin ollut hyvää.

”Niitä on tullut maksimissaan kolme kaudessa. Tällä hetkellä en koe, että ne ovat minun juttuni. Nyt niitä ei oikein satu hyvään aikaan. Mutta 80 prosentin todennäköisyydellä lähden tänä talvena mukaan Finlandia-hiihtoon, sekä vapaalla että perinteisellä.”

Maaliskuussa Roponen aikoo lähteä maailmancupin päättävälle Kanadan-kiertueelle.

”Käyn niitä kisoja, joista tykkään.”

Hakunilassa sunnuntaina Roponen karkasi muilta jo perinteisen osuudella ja tuli maaliin yli puolitoista minuuttia ennen toiseksi sijoittunutta Maija Hakalaa.

Roposen lisäksi kisassa ei ollut mukana muita maajoukkuenaisia.

”Ei ollut hyvä olo hiihtää, mutta meni niin kuin suunniteltiin. Toivottavasti oma tekeminen tästä vähän helpottuu ja muuttuu rennommaksi.”

Ennen lentoa kotiin Roposella oli sunnuntaina ohjelmassa Jokerien KHL-ottelu.

Naiset, 7 km (p)+7 km (v):

1) Riitta-Liisa Roponen Oulun HS 42.25,1

2) Maija Hakala HämeenlHS –1.34,8

3) Heini Hokkanen KangasnK –1.50,3

4) Marjaana Pitkänen Vieremän K –1.58,3

5) Anni Kainulainen HämeenlHS –2.00,8

6) Anna-Kaisa Saari YlivieskK –2.57,2

7) Laura Alba Lahden HS –2.58,3

8) Ruut Vähämetsä Oulun HS –2.59,1

9) Saana Kemppainen Vuokatti STK –3.05,0

10) Johanna Matintalo Pöytyän U –3.08,3,

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!