Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suvi Mikkonen iski hurjalla loppukirillä Rion olympialaisiin – tavoitteena kultamitali

Suvi Mikkonen lunasti olympiapaikan komealla loppukirillä. Hän pääsee yrittämään Rion kisoihin Lontoon olympialaisten viidennen sijan kirkastamista.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suvi Mikkonen sijoittui Lontoon olympialaisissa viidenneksi 57 kilon sarjassa.
Suvi Mikkonen sijoittui Lontoon olympialaisissa viidenneksi 57 kilon sarjassa. Kuva: Vesa Koivunen

Lontoon olympialaisten parhaisiin suomalaisurheilijoihin kuulunut Suvi Mikkonen hankki olympiapaikan myös ensi kesänä Riossa käytäviin kilpailuihin.

Mikkonen otteli itsensä Istanbulissa käytävän taekwondon Euroopan karsintaturnauksen 57 kilon finaaliin kukistettuaan välierässä sarjan ykkössijoitetun Saksan Anna-Lena Frömmingin lukemin 9–8.

Mikkonen ratkaisi voiton itselleen pääosumalla varsinaisen peliajan lopussa. Vielä tauolla hän oli tappiolla Frömmingille lukemin 4–7. Voiton tuoneen osuman Mikkonen iski ottelun viime sekunneilla.

”Olin kaksi pistettä tappiolla ja aikaa kaksi sekuntia. Ajattelin, että kokeilen vaan jotakin. Ja nyt se onnistui. Kovin usein ei nimittäin tuollaisessa paikassa onnistu”, Mikkonen sanoi Ylen haastattelussa.

Olympiapaikan saivat sarjan kaksi parasta urheilijaa. Ennen välierää Mikkonen oli kukistanut Italian Licia Martignanin äkkikuolemaerässä ja Portugalin Joana Cunhan luvuin 4–2.

Lontoon olympialaisissa pääsi pronssiotteluun, mutta hävisi sen ja oli lopputuloksissa viides. Nyt ainoana tavoitteena on mitali, eikä mikä tahansa.

”Treenaan niin kovaa kuin kroppa antaa. Tietenkin lähdetään hakemaan sitä kirkkainta mitalia, kultaa”, Mikkonen sanoi Ylelle.

Mikkosen valmentaja on espanjalainen Jesús Ramal. Seuratasolla hän edustaa helsinkiläistä Izenzei-seuraa. Seuran toimitusjohtaja ja pääopettaja Ville Eskelinen kuvailee Mikkosen hankkimaa olympiapaikkaa erittäin kovaksi saavutukseksi.

”Vastustajat olivat olympiakarsinnassa kovia ja niin tulee olemaan myös olympialaisissa”, Eskelinen toteaa.

Hänen mielestään Mikkosella on Riossa realistiset mahdollisuudet kirkastaa Lontoon olympialaisten viides sija Riossa mitaliin.

”Suvi on mennyt siitä isoin harppauksin eteenpäin taktisesti ja psyykkisesti”, Eskelinen sanoo.

”Suvin taso on erittäin korkea ja tänäänkin näki, että hän oli mentaalisesti kunnossa. Hän pystyi antamaan sen mitä antaa harjoituksissa.”

Mikkosen menestysmahdollisuuksiin uskoo myös nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen.

”Olympiapaikan jälkeen kaikki on mahdollista, myös mitali”, Mäkinen totesi elokuussa, kun HS kartoitti suomalaisten menestysmahdollisuuksia olympialaisissa.

Suomessa taekwondo kilpailee harrastajista karaten, judon ja uudemmista lajeista myös vapaaottelun kanssa. Eskelisen mukaan harrastajamäärät ovat kasvussa.

”Maailmalla taekwondon on oikeastaan suurin kamppailulajin judon ohella. Toivottavasti Suvin menestys tuo lajille Suomessa piristystä.”

Vesa Koivunen
Suvi Mikkonen
Suvi Mikkonen
Vesa Koivunen
Suvi Mikkonen sijoittui Lontoon olympialaisissa viidenneksi.
Suvi Mikkonen sijoittui Lontoon olympialaisissa viidenneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!