Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tennismaailmaa ravistelee sopupeliskandaali – Australian avoimissa mukana kahdeksan epäiltyä

BBC:n ja BuzzFeed Newsin tietojen mukaan tutkimukset paljastivat kymmeniä epäilyttäviä pelejä miesten tenniksen huippuotteluissa, mutta asiaa ei koskaan tutkittu. Vuonna 2007 venäläiset ja italialaiset vedonlyöntisyndikaatit tekivät satojentuhansien puntien voittoja sovituiksi epäillyissä otteluissa.

Urheilu
 
ISSEI KATO / Reuters
Huipputenniksen sopupelisyytökset aiheuttavat kuhinaa parhaillaan pelattavien Australian avointen kulisseissa.
Huipputenniksen sopupelisyytökset aiheuttavat kuhinaa parhaillaan pelattavien Australian avointen kulisseissa. Kuva: ISSEI KATO / Reuters

Parhaillaan pelattavan Australian avoimen tennisturnauksen kulisseissa kuohuu, kun sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC että BuzzFeed News uutisoivat sopupeliepäilyistä miesten tenniksen kärkiotteluissa.

Tennismaailman viralliset edustajat ovat torjuneet syytökset.

Median mukaan maailman 50 parhaan pelaajan joukossa olisi 16 pelaajaa, joiden ottelut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana toistuvasti herättäneet tarkkailijoissa epäilyksiä, mutta heidän on silti annettu jatkaa pelaamista.

Julkaistun raportin mukaan tenniksen valvontayksikkö ei reagoinut tietoihin epäillyistä otteluiden järjestämisistä tai langettanut niistä rangaistuksia.

Kaikkien pelaajien sallittiin jatkaa pelaamista, ja heistä kahdeksan kerrotaan olevan mukana myös Australian avoimissa. Epäilyttävien pelaajien joukossa on mediatietojen mukaan myös Grand Slam -voittajia.

Yhden top-50 miespelaajan epäillään toistuvasti hävinneen tahallaan otteluidensa avauserän. Pelaaja on mukana Australian avoimissa.

Tietojen kerrotaan olevan peräisin tenniksen miesammattilaisten liiton ATP:n vuonna 2007 käynnistämän tutkimuksen asiakirjoista, jotka media on saanut haltuunsa. Uutistoimisto Reuters ei ole pystynyt vahvistamaan tietoja.

”Tennisviranomaiset torjuvat kaikki väitteet, että todisteita sopupeleistä olisi peitelty mistään syystä tai ettei niitä olisi tutkittu. Vaikka BBC:n ja BuzzFeedin tiedot viittaavat noin 10 vuoden takaisiin tapahtumiin, tulemme tutkimaan myös kaiken uuden tiedon, kuten aina”, ATP:n puheenjohtaja Chris Kermode sanoo uutistoimisto Reutersille.

BBC:n ja BuzzFeedin tietojen mukaan ATP:n tutkimus havaitsi vuonna 2007 venäläisten, pohjoisitalialaisten ja sisilialaisten vedonlyöntisyndikaattien tekevän satojentuhansien puntien voittoja järjestetyiksi epäillyissä otteluissa. Kolme näistä otteluista pelattiin legendaarisen Wimbledonin nurmella.

Sopupeleistä epäiltyjä pelaajia ei ole nimetty, sillä medioiden mukaan heidän osallisuuttaan ei voida varmistaa ilman pääsyä muun muassa puhelin- ja pankkitietoihin.

Tennisviranomaisille vuonna 2008 toimitettu luottamuksellinen raportti suositteli, että 28 pelaajan toimet tutkitaan epäilyttävien pelien vuoksi, mutta asialle ei koskaan tehty mitään, uutistoimisto Reuters kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!