Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Djokovicille tarjottiin 200 000 dollaria ottelun häviämisestä: ”Ei ole tilaa missään urheilussa”

Urheilu
 
JASON REED / Reuters
Novak Djokovic tuuletti avauskierroksella voittoa Etelä-Korean Chung Hyeonista lukemin 6–3, 6–2, 6–4.
Novak Djokovic tuuletti avauskierroksella voittoa Etelä-Korean Chung Hyeonista lukemin 6–3, 6–2, 6–4. Kuva: JASON REED / Reuters

Tenniksen miesten maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic kertoi maanantaina, että häneen otettiin uransa alkuaikoina yhteyttä otteluiden manipuloimiseksi.

Tennismaailmaa ravistelee sopupeliskandaali, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC ja BuzzFeed News uutisoivat epäilyistä miesten tenniksen kärkiotteluissa.Tennismaailman viralliset edustajat ovat torjuneet syytökset.

Median mukaan maailman 50 parhaan pelaajan joukossa olisi 16 pelaajaa, joiden ottelut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana toistuvasti herättäneet tarkkailijoissa epäilyksiä, mutta heidän on silti annettu jatkaa pelaamista. Djokovicin paljastus antaa merkittävästi lisää uskottavuutta epäilyille.

28-vuotias Djokovic kertoo, että hänelle ehdotettiin vuonna 2007 Pietarissa ensimmäisen kierroksen ottelun häviämistä. Viime vuosina vastaavia ehdotuksia ei ole tullut, eikä urallaan lähes sata miljoonaa dollaria ansainnutta tähteä pysty rahalla houkuttelemaan.

”Minuun ei otettu yhteyttä suoraan, vaan ihmisten kautta, joiden kanssa työskentelin silloin”, hän kertoi medialle Australian avoimissa Melbournessa.

”Ehdotus ei koskaan päätynyt minulle asti, eikä mies päässyt koskaan puhumaan kanssani. Siitä ei seurannut mitään.”

”Ikävä kyllä noihin aikoihin liikkui huhuja ja ihmisiä, mutta asiat saatiin hoidettua.”

Djokovicille tarjottiin tietojen mukaan 200 000 dollaria ottelun häviämisestä. Hän ei lopulta osallistunut turnaukseen lainkaan. Hän ei luonnollisesti halua olla missään tekemisissä ”urheilun rikosten” kanssa.

”Joku voisi kutsua sitä tilaisuudeksi, mutta minusta kyse on epäurheilijamaisesta käytöksestä ja oikeastaan rikoksesta urheilussa.”

”Mielestäni sille ei ole tilaa missään urheilussa, varsinkaan tenniksessä.”

Kymmenkertainen grand slam -voittaja arvioi, että Australian tämän vuoden turnauksessa liikutaan jo hämärillä vesillä, kun tapahtuman päätukija on vedonlyöntiyhtiö.

”Se on todellakin siinä rajalla. On vaikea sanoa, onko vedonlyöntiyhtiöiden mukana olo oikein vai väärin.”

”Yksi syy, miksi tennis on ollut niin suosittu ja puhdas laji, on se, että laji on aina arvostanut koskemattomuuttaan ja rehellisyyttään.”

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!