Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Davydenkon tapaus on tennismaailman tunnetuin – ja epämääräisin

Urheilu
 
© Gonzalo Fuentes / Reuters
Nikolai Davydenko
Nikolai Davydenko Kuva: © Gonzalo Fuentes / Reuters

Tenniksen sovitut ottelut saivat kasvot maailman huipulta, kun venäläinen Nikolai Davydenko pelasi Sopotin ATP-turnauksessa elokuussa 2007.

Davydenko oli armottoman varma massakenttäjyrä ja ATP-listalla peräti neljäs. Sopotissa pelattiin massalla, ja Davydenko voitti ensimmäisen erän 6–2 argentiinalaista Martin Vassallo Arguelloa vastaan.

Vaikka Davydenko voitti avauserän ja johti toista syötönmurrolla, lyötiin häntä vastaan vetoa kiihtyvää tahtia. BuzzFeed Newsin selvityksen mukaan ottelua pelattiin 3,6 miljoonalla punnalla eli noin viidellä miljoonalla eurolla – kymmenkertaisesti normaaliin verrattuna.

Heti aamusta lähtien Davydenkon tappiota pelattiin sadoilla tuhansilla punnilla Betfairin tileillä. Kesken ottelun Betfair otti yhteyttä ATP:n toimistoon Floridaan. Viesti kulki hetkessä Floridasta Sopotiin, ja turnausjärjestäjät alkoivat tarkkailla ottelua.

Ottelun edetessä Davydenko alkoi valitella nilkkaansa ja kipeää varvastaan. Kolmannessa erässä hän keskeytti oltuaan tappiolla pelein 1–2.

Keskeytyksen jälkeen Betfair jäädytti koko ottelun ja julisti kaikki vedot mitättömiksi – ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

ATP tutki laajasti ottelua ja kuuli Davydenkoa, joka vakuutti syyttömyyttään ja vetosi vain loukkaantumiseensa. Kumpikaan pelaaja ei saanut koskaan pelikieltoa laajemmista tuomioista puhumattakaan.

Betfair sanoi varoittaneensa jo vuosia tenniksen kattojärjestöä ATP:tä vilpillisistä otteluista.

Itävaltalainen Daniel Köllerer suljettiin ammattilaistenniksestä eliniäksi 2011. Häntä syytettiin ottelutulosten järjestämisestä, minkä hän kiistää.

Köllereriä pidettiin huijarina, mutta hänen poistumisensa tenniskentiltä oli helpotus muutenkin. Häntä pidettiin lajin epäsuosituimpana pelaajana, joka rettelöitsi vastustajien kanssa, sylki päälle ja pilkkasi pallopoikia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!