Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entinen huippupelaaja Paloheimo yritettiin lahjoa Bundesliigassa tappioon

Vastapelaaja tarjosi huomattavaa summaa, jotta Paloheimo olisi suostunut häviämään

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Nykyään Veli Paloheimo johtaa Tampereen haastajatason ATP-turnausta.
Nykyään Veli Paloheimo johtaa Tampereen haastajatason ATP-turnausta. Kuva: Kalle Parkkinen

Entinen tennisammattilainen Veli Paloheimo sai muutamia tarjouksia hävitäkseen tahallisesti otteluita, kun hän pelasi ammattilaiskiertueella.

Alimmalla ammattilaistasolla ehdotuksia tuli joitakin ja Saksan Bundesliigassa räikein.

Pelaaja halusi sopimuksen seuraavaksi kaudeksi ja hän ehdotti Paloheimolle tappiota maksua vastaan. Yksikin arvokas voitto saattoi ratkaista uuden kausisopimuksen.

”Se oli sellaiset 4 000–5 000 Saksan markkaa. Se oli silloin iso raha”, Paloheimo sanoi saamastaan tarjouksesta, kun uutinen tenniksen sovituista otteluista tuli julkisuuteen.

Paloheimo pelasi Bundesliigassa kymmenisen vuotta ja suurimman osan ajasta seuroissan ykkös- tai kakkospelaajana. Kausikorvaukset olivat siihen aikaan suuria ja sarjassa liikkuivat isot rahat.

”Siellä oli erittäin tärkeää, että pärjättiin kotipeleissä ja menestyttiin”, Paloheimo sanoi.

Paloheimo kieltäytyi tarjotusta rahasta ja tappiosta. Pelaaja soitti silloin suoraan Paloheimolle ilman taustajärjestöjä.

Pahimmillaan otteluiden ostaminen on rikollisjärjestöjen laiton miljoonabisnes, johon arvellaan sotkeutuneen iso joukko pelaajia.

”Totta kai joukkoon mahtuu sellaisia pelaajia, joilla on erilaisia intressejä”, Paloheimo sanoi. ”En tekisi sitä nyt enkä tehnyt sitä silloinkaan.”

Tamperelainen Paloheimo pelasi tenniksen ATP-kiertueella 1980-luvulta 1990-luvun alkuun. Parhaimmillaan hän selviytyi Australian mestaruusturnauksessa neljännelle kierrokselle. Tappio tuli Ruotsin Mats Wilanderilla, joka kuului maailman kärkeen.

ATP-listalla Paloheimo oli parhaimmillaan sijalla 48. Se on Jarkko Niemisen (ATP-13) jälkeen edelleen toiseksi korkein suomalaisen pelaajan rankkaus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!