Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Andy Murray ihmettelee Australian avointen vedonlyöntilinjaa: ”Mielestäni se on hieman tekopyhää”

Urheilu
 
JASON REED / Reuters
Andy Murray vaatii lisää läpinäkyvyyttä urheiluun.
Andy Murray vaatii lisää läpinäkyvyyttä urheiluun. Kuva: JASON REED / Reuters

Britannian tennisykkönen Andy Murray otti ensimmäistä kertaa kantaa maanantaina julkaistuihin tietoihin lukuisista vilppiepäilyistä huipputenniksestä.

BBC ja BuzzFeed News uutisoivat, että lukuisat Australian avoimiin osallistuvat pelaajat ovat syyllistyneet manipuloituihin otteluihin. Tiedon mukaan jopa 16 pelaajaa 50 parhaan joukosta olisi sotkeutunut laittomaan sopimiseen, ja heistä yli puolet pelaisi Australian avoimissa.

Murray vaatii korruption vastaiseen taisteluun läpinäkyvyyttä ja ihmettelee, miksi Australian avointen yhtenä sponsorina on vedonlyöntiyhtiö.

”Jos missä tahansa urheilussa on korruptiota, siitä haluaa kuulla. Pelaajana haluaa olla tietoinen kaikesta, mitä tapahtuu. Mielestäni meillä on oikeus tietää kaikesta, mitä on menossa”, Murray kommentoi ensimmäisen kierroksen ottelunsa jälkeen.

Turnauksen kakkossijoitettu britti kaatoi Saksan Alexander Zverevin erin 6–1, 6–2, 6–3.

”Osa tiedoista pitää paikkansa ja osa ehkä ei, mutta olen yleisesti ottaen todella utelias tietämään noita asioita oikeastaan kaikesta urheilusta. Urheilu voisi olla yleisesti ottaen paljon läpinäkyvämpää.”

”Pelaajien ei pitäisi joutua lukemaan näistä asioista lehdistä.”

Murray kertoi, ettei häntä olla koskaan lähestytty ottelumanipulaatioehdotuksen kanssa. Hän kritisoi Australian avointen järjestäjiä siitä, että vedonlyöntiyhtiö William Hill on otettu yhdeksi turnauksen tämän vuoden sponsoreista.

”Mielestäni se on hieman tekopyhää. Pelaajien ei uskoakseni ole sallittu ottaa vedonlyöntiyhtiö sponsoriksi, mutta turnaukset voivat niin tehdä.”

”En oikein ymmärrä, miten kaikki toimii, se on mielestäni hieman outo yhtälö.”

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?