Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiavoittaja Michael Johnson: Yleisurheilun dopingskandaali on pahempi kuin jalkapallon korruptio

Urheilu
 
Fadi Al-Assaad / Reuters
Michael Johnson
Michael Johnson Kuva: Fadi Al-Assaad / Reuters

Yleisurheilumaailmaa järkyttävä doping- ja korruptioskandaali on pahempi asia kuin jalkapalloa ravisteleva korruptio, sanoo yleisurheilun nelinkertainen olympiavoittaja Michael Johnson.

”Yleisurheilussa kärsijöinä ovat puhtaat urheilijat, mikä on paljon pahempi asia. He eivät koskaan saaneet ansaitsemaansa mahdollisuutta nousta palkintopallille”, Johnson sanoi BBC:lle tiistaina.

Maailman antidopingtoimiston Wadan itsenäinen tutkintakomissio tuli siihen tulokseen, että korruptio on pesiytynyt Kansainväliseen yleisurheiluliittoon IAAF:n riveihin.

Tutkintakomission raportin mukaan IAAF:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack peitteli järjestäytynyttä dopingin käyttöä ja kiristi urheilijoita. Hänen toimiaan tutkitaan Ranskassa korruptioon ja rahanpesuun liittyen.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa puolestaan on keskellä historiansa suurinta kriisiä, ja peräti 41 ihmistä on saanut syytteen Yhdysvalloissa. Lisäksi Sveitsin viranomaisilla on käynnissä omat tutkimukset korruptioon liittyen.

Fifan pitkäaikainen puheenjohtaja Sepp Blatter ja Euroopan jalkapalloliiton virkaveli Michel Platini saivat kahdeksan vuoden toimitsijakiellon korruptiosta.

Toimintakiellon syynä on Blatterin helmikuussa 2011 Fifan rahoista Platinille maksama kahden miljoonan euron summa. Kaksikon mukaan korvaus oli Platinin Fifalle tekemästä työstä, mutta Fifan eettisen komitean mukaan Blatterilla ei ollut mitään oikeutta miljoonien maksamiseen.

Michael Johnsonin mukaan IAAF:n pitää uudistua täysin, mutta 400 metrin maailmanennätyksen haltija ei näe suurta hyötyä ehdotuksessa, että maailmanennätykset nollattaisiin ja aloitettaisiin puhtaalta pöydältä.

”En näe, miten maailmanennätysten nollaaminen liittyy siihen, että jotkut huijaavat”, Johnson totesi.

”Ei se kehitä puhdasta kilpailua eikä estä ketään huijaamasta.”

Johnsonin mielestä on myöskin kyseenalaista, pitäisikö venäläisurheilijoiden kollektiivinen kilpailukielto ulottaa Rion olympialaisiin asti. Venäjällä paljastui laajamittainen dopingohjelma, jonka johdosta venäläisyleisurheilijat ovat toistaiseksi kilpailukiellossa.

”Pitääkö kokonainen maa asettaa kilpailukieltoon, kun joukossa voi olla puhtaita urheilijoita? Se on hyvin vaikea päätös tehdä.”

Lähde: AFP, BBC

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!