Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratsastus on vaarassa menettää paikkansa olympialaisissa

Urheilu
 

Ratsastuksen kaikki kolme olympialajia ovat vaarassa menettää paikan olympialaisissa. Kansainvälinen olympiakomitea on siirtänyt ratsastuksen putoamisvaarassa olevien lajien joukkoon.

”Putoaminen olisi ratsastukselle katastrofaalista”, arvioi Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall.

Riosta tulee ratsastuksen koetinkivi. Jos kenttä-, koulu- ja esteratsastus eivät saa tarpeeksi näkyvyyttä mediassa ja sosiaalisessa mediassa, putoamisvaara on todellinen.

Yleisöhuomion määrää vähentää se, ettei ratsastus kuulu väestöltään suurien maiden, kuten Kiinan, Intian ja Brasilian, suosituimpiin urheilulajeihin.

Ratsastuskilpailut ovat kalliita järjestää, ja ne kestävät pitkään. Esimerkiksi kouluratsastus ei välttämättä aukea lajiin vihkiytymättömille.

Joukkuekilpailuissa vain harvalla maalla on mahdollisuudet voittaa mitali. Se sotii olympia-aatetta vastaan. Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI pohtii parhaillaan, miten ratsastusta voisi muuttaa nykyistä yleisöystävällisemmiksi.

Uudistusten teko on liitossa kankeaa.

”Monet perinteiset ratsastusmaat, kuten Saksa ja Hollanti, vastustavat uudistuksia. Ne eivät halua nähdä, miten todellinen uhka olympialaisista ulosjäänti lajille olisi”, Sundwall toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!