Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tennistähti Stan Wawrinka näkee vedonlyöntiyhteistyön hyvänä: ”Haluavat varmistaa, ettei ole vilppiä”

Epänormaali vetopelaaminen näkyisi vedonlyöntitoimiston hälyttimissä.

Urheilu
 
DAVID GRAY / Reuters
Novak Djokovic (vas.) ja Stan Wawrinka rupattelivat harjoittelun lomassa viime viikolla Melbournessa.
Novak Djokovic (vas.) ja Stan Wawrinka rupattelivat harjoittelun lomassa viime viikolla Melbournessa. Kuva: DAVID GRAY / Reuters

Englantilainen vedonlyöntitoimisto William Hill tuntuu tulleen oikeaan aikaan mukaan huipputenniksen sponsoriksi. Yhtiö teki viime vuonna sopimuksen Australian avoimen tennisturnauksen kanssa.

Nyt Melbournen kolmella suurimmalla kentällä komeilevat William Hillin mainokset.

Pelaajien mielipiteet jakautuvat eri suuntiin, kun puhe kääntyy vedonlyöntitoimiston mukana oloon Australiassa.

”Nuorten pelaajien pitäisi saada ohjeistusta pelivilpin seurauksista, ja lajin pitäisi olla ennakoivampi, kun näistä asioista puhutaan”, britti Andy Murray sanoi Reutersille.

Australian avoimen turnauksen ensimmäisenä päivänä tuli uutinen laajasta ottelujen sopimiseen liittyvästä vilpistä.

Maailman ykköspelaaja Novak Djokovic sanoi saaneensa 200 000 dollarin tarjouksen hävitä uransa alkuvuosina.

”Luulen, että joku voi hairahtua, kun tarjotaan nuorelle pelaajalle tuollaisia summia”, Murray sanoi.

Australian tulevaisuuden tähti Thanasi Kokkinakis kertoi radiossa Melbournessa, että häntä oli lähestytty Facebookissa suostumaan tappioon.

Kokkinakis käänsi asian niin, ettei ottanut asiaa edes todesta.

”Jos luet tuonlaista Facebook-sivultasi, jossa joku sanoo maksavansa tahallisesta tappiosta, ei sitä voi oikein ottaa vakavasti”, Kokkonakis sanoi.

Sveitsin Stan Wawrinka näkee jopa hyvänä, että vedonlyöntitoimisto tuli Australian avoimen turnauksen taakse. Wawrinkan mukaan vetotoimistot voivat auttaa perkaamaan ongelman lajista.

”Luultavasti, jos he sponsoroivat urheilua, he yrittävät tehdä kaikkensa, ettei siellä ole korruptiota”, Wawrinka sanoi Reutersille.

Kun grand slam -turnauksen ottelut ovat vetokohteina, toimii yhtiön turvallisuusseuranta. Jokainen ottelun epänormaali vetopelaaminen näkyy heti vetotoimiston hälyttimissä.

”Ehkä vedonlyöntifirmat tulevat tennikseen, kun ne haluavat varmistaa, ettei siellä ole vilppiä. Muutenhan he häviävät paljon rahaa”, Wawrinka sanoi.

”Laiton pelaaminen ei ole hyväksi tennikselle, mutta ei myöskään toimistolle. Luulen tämän yhteistyön olevan pelkästään positiivista”, Wawrinka sanoi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC ja BuzzFeed News kertoivat maanantaina, että jopa 16 pelaajaa 50 parhaan joukosta olisi sekaantunut vilpilliseen pelaamiseen.

Jos tapauksesta tulee nimiä julkisuuteen, alkaa ongelma siirtyä kokonaisuudessaan poliisille.

”Kansainvälinen tennis on täysin tietoinen mahdollisesta ongelmasta, ja siksi on perustettu Tennis Integrity Unit (TIU). Mutta millään liitolla ei ole tällaisessa asiassa poliisin valtuuksia”, Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen sanoi. Hänellä on vuosien kokemus maailman vedonlyöntielimissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!