Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan-kiertue salli pelaajille shortsit harjoituspäivinä – Mikko Ilonen ”veti pitkillä” Abu Dhabissa

Urheilu
 
Paul Childs / Reuters
Englannin Ian Poulter pomppi shortseissaan keskiviikon pro-am-tapahtumassa Abu Dhabissa. ”On vuosi 2016, ei 1990. Eroon tunkkaisista vanhoista säännöistä, jotka jarruttavat golfia. Tehdään tästä hauskempaa kaikille”, Poulter kirjoitti Twitteriin.
Englannin Ian Poulter pomppi shortseissaan keskiviikon pro-am-tapahtumassa Abu Dhabissa. ”On vuosi 2016, ei 1990. Eroon tunkkaisista vanhoista säännöistä, jotka jarruttavat golfia. Tehdään tästä hauskempaa kaikille”, Poulter kirjoitti Twitteriin. Kuva: Paul Childs / Reuters

Golfin Euroopan-kiertue (ET) teki tiistaina sääntömuutoksen, joka todennäköisesti näyttää koomiselta muitten lajien ja urheilufanien näkökulmasta.

Kiertue otti monien mielestä askeleen kohti nykyaikaa, kun se kevensi pelaajien pukeutumissääntöä Abu Dhabin kilpailun alla. Tästä lähtien pelaajat saavat käyttää shortseja alkuviikon harjoituspäivinä ja siis myös pro-am-tapahtumissa.

Kilpailupäivinä, yleensä torstaista sunnuntaihin, pelaajat joutuvat edelleen kärvistelemään pitkissä housuissa myös pahimmilla helteillä.

Tosin monet arvelevat päätöksen olevan askel kohti shortsien sallimista myös kilpailupäivinä.

Shortsien salliminen hyväksyttiin yksimielisesti Euroopan-kiertueen turnauskomiteassa myöhään tiistaina.

”Ilman sen kummempaa väittelyä se hyväksyttiin ja oli käytössä jo tänään. Itse vedän pitkillä”, Suomen ykköspelaaja Mikko Ilonen viestitti HS:lle Abu Dhabista, jossa lämpötila oli Forecan mukaan iltapäivällä 22 astetta.

Shortsivallankumous on kytenyt jo aiemmin mutta sai vauhtia viime viikolla Euroopan ja Aasian joukkueitten välisessä ottelussa Malesiassa, kun Euroopan kapteeni Darren Clarke taivutteli Euroopan-kiertueen johtajan antamaan luvan shortsien käyttöön 39 asteen helteessä harjoituspäivinä.

Myös syksyn Ryder Cupissa Euroopan kapteenina toimiva Clarke ja konkaripelaaja Lee Westwood esiintyivät jo tiistaina Abu Dhabin kentällä shortseissa.

Yhdysvaltojen PGA-kiertueella pelaajien on pakko käyttää pitkiä housuja läpi kilpailuviikon.

”Tämä on mahtavaa ja sellaista, jonka näkisin mielelläni myös PGA-kiertueella. Kaverit näyttävät rakastavan tätä. En ole kuullut kenenkään pelaajan valittavan asiasta”, sanoi amerikkalainen maailmanlistan ykköspelaaja Jordan Spieth, joka on mukana Abu Dhabin kilpailussa.

Sen sijaan pelaajien varusteita kantavat caddiet saavat käyttää shortseja.

Poikkeuksen tekee Yhdysvalloissa pelattava vuoden ensimmäinen major-kilpailu Masters, jossa caddiet joutuvat käyttämään valkoisia haalareita.

Caddieitten shortsisääntö muuttui 1999, kun eräs caddie sai sydänkohtauksen kilpailun aikana.

Lähteet: AP, Golf Digest, Telegraph

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!