Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Savon Sanomat: Kimmo Timonen harmittelee kirjoitustaan, Harry Harkimo ei ymmärrä koko kohua

Urheilu
 
USA Today Sports / Reuters
Kimmo Timonen juhli viime kesäkuussa Stanley cupin voittoa Chicago Blackhawksin paidassa.
Kimmo Timonen juhli viime kesäkuussa Stanley cupin voittoa Chicago Blackhawksin paidassa. Kuva: USA Today Sports / Reuters

NHL-uransa viime keväänä Stanley cup -mestaruuteen lopettanut Kimmo Timonen harmittelee ja pahoittelee blogi-kirjoituksensa nostamaa keskustelua.

Timosen mittavaa uraa ei huomioitu Suomessa kutsulla Linnan juhliin, eikä Urheilugaalassakaan tullut tunnustusta, vaikka ennakkokaavailuissa Timoselle uskottiin osuvan palkinto elämänurasta.

Suomessa Timosen palkitsematta jäämisestä nousi keskustelua, ja tiistaina hän kommentoi asiaa itse blogissaan.

”En voi väittää, ettenkö olisi ottanut kutsua itsenäisyyspäivänjuhliin tai jotakin tunnustusta gaalassa vastaan mielelläni”, Timonen kirjoitti.

Hän pohti palkitsemisen syitä.

”Varmasti osaltaan asioihin vaikuttaa sekin, että olen kotoisin Kuopiosta. Suomalaispäättäjien silmissä savolaispoika on helpompi ohittaa kuin Etelä-Suomessa kasvanut”, Timonen arvio.

Suomen media uutisoi Timosen kirjoituksesta laajasti. Timosen mielestä hänen näkemyksensä käsittely sai kohtuuttomat mittasuhteet.

Savon Sanomien haastattelussa Timonen sanoi arvostavansa Urheilugaalaa, ja urheilun arvostusta ja asemaa pyritään nostamaan tapahtuman avulla.

Hän korostaa, ettei tarkoituksensa ollut moittia ketään.

”Kun minulta kyseltiin Linnanjuhlien ja Urheilugaalan jälkeen, mille tuntui, kun minua ei huomioitu, ajattelin kirjoittaa ajatuksistani. Nyt tajuan, että olisi ollut parempi olla kirjoittamatta, koska tekstini on ymmärretty väärin”, Timonen toteaa.

”En ole missään nimessä ollut itselleni palkintoa pyytämässä. Sain pelata upean uran ja rakastamastani harrastuksesta tuli työ, se riittää minulle.”

Urheilugaalan palkintolautakuntaan kuulunut Harry Harkimo ihmettelee Kimmo Timosen kohtelusta noussutta kohua.

”En ymmärrä koko tätä keskustelua Kimmo Timosesta. Miksi hänen pitäisi saada se heti, kun on lopettanut. Esimerkiksi Saku Koivu sai nyt, vaikka hän lopetti uransa kaksi vuotta sitten”, Harkimo sanoi Savon Sanomille.

Harkimo muistutti, että urheilijoita ei aina palkita heti kun he ovat lopettaneet uransa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?