Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oululainen pikkuseura hankki valmentajakseen jalkapallon olympiavoittajan – "Pelissä on aika paljon omaakin rahaa"

Urheilu
 

Oululainen jalkapalloseura Hercules on tehnyt kotimaisen jalkapallokauden mielenkiitoisimman valmentajahankinnan.

Kakkoseen noussutta Herculesia valmentaa tulevalla kaudella Nigerian maajoukkueessa olympiakultaa Atlantan olympialaisissa vuonna 1996 voittanut Daniel Amokachi.

Amokachi, 43, lopetti pelaamisen vuonna 2005. Hän edusti urallaan Club Bruggea, Evertonia ja Besiktasia. Peliuransa jälkeen hän on toiminut valmentajana muun muassa viimeisessä seurassaan Nasawarassa Unitedissa ja apulaisvalmentajana Nigerian maajoukkueessa vuosina 2008–2014.

Amokachi pelasi hyökkääjänä ja voitti Evertonin paidassa FA-cupin. Hän teki Mestarien Liigan historian ensimmäisen maalin Club Bruggelle TšSKA Moskovaa vastaan. MM-kisoissa Amokachi pelasi kahdesti.

Amokachin sopimus Herculesin kanssa on yksivuotinen. Edellisen kauden päävalmentaja Pekka Haaranen jatkaa apuvalmentajana.

Amokachin valmennusuraa Suomessa seurataan 52-osaisessa “Amokachi Adventures”-tv-sarjassa, joka kuvataan syksyllä toimintansa aloittavalle mobiili-tv-kanavalle.

”Ensisijaisena kohdeyleisönä sarjalle on reilut 200 miljoonaa operaattorin asiakasta 21:ssä eri maassa”, Herculesin tiedotteessa todetaan.

Amokachin hankki Ouluun Topspot-kykyjenetsijäfirman toimitusjohtaja Mikko Perälä. Hän on tuonut viidessä vuodessa Suomeen yli 20 pelaajaa Afrikasta Suomeen.

Perälän yhtiö vastaa myös Amokachi Adventures-ohjelman tuotannosta.

”Painotamme jatkossa pelaajatarinoiden kerrontaa. Tietenkin kykyjenetsintähän niitä tuottaa, vaikka ei välttämättä parhaat tarinat olekaan parhaista pelaajista", Perälä sanoi HS:lle.

Hän myöntää, että pelissä on aika paljon omaakin rahaa.

”Toivottavasti kohta sitä tulee myös tähän suuntaan.”

Amokachiin Perälä tutustui Nigeriassa ja ehdotti tälle valmentamista Suomessa. Perälä on mukana myös tv-bisneksessä ja hän sopi Amokachi Adventures-ohjelmasta.

”Olen tehnyt urani jälkeen paljon televisiotöitä. Olen ollut kommentaattorina ja tositelevisiossa. Olen lähes viikoittain asiantuntijana peleissä. Pääasia on kuitenkin jalkapallo. Sarja kertoo vain, miten afrikkalainen pärjää oudossa maassa”, Amokachi sanoi Kalevalle.

Hänen mukaansa menestyneellekin afrikkalaiselle Suomen toisen divisioonan valmentaminen voi olla jopa paras mahdollisuus mitä hän voi Euroopasta saada.

Mikäli Perälän ja Amokachin tv-sarja lyö Afrikassa läpi, voi myös Herculesin suomalaispelaajista tulla tunnettuja Afrikassa.

”Onnistuessaan tämä tarkoittaa sitä, että meillä on tiedossa futissisältöistä mediatuotantoa Afrikassa hyvin paljon. Varmasti joku divarifutaajakin löytää itsensä Afrikasta. Miksipä ei”, Perälä toteaa.

HS kertoi Mikko Perälästä joulukuussa 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!