Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiertue kevensi pukeutumissääntöä

Shortsien käyttö sallittiin kilpailuviikon harjoituspäivinä

Urheilu
 
Paul Childs / Reuters
Englannin Ian Poulter pomppi shortseissaan keskiviikon pro-am-tapahtumassa.
Englannin Ian Poulter pomppi shortseissaan keskiviikon pro-am-tapahtumassa. Kuva: Paul Childs / Reuters

Golfin Euroopan-kiertue (ET) teki tiistaina sääntömuutoksen, joka todennäköisesti näyttää koomiselta muitten lajien ja urheilufanien näkökulmasta.

Kiertue otti monien mielestä askeleen kohti nykyaikaa, kun se kevensi pelaajien pukeutumissääntöä Abu Dhabin kilpailun alla. Tästä lähtien pelaajat saavat käyttää shortseja alkuviikon harjoituspäivinä ja siis myös kilpailua edeltävissä pro-am-tapahtumissa.

Kilpailupäivinä, yleensä torstaista sunnuntaihin, pelaajat joutuvat edelleen kärvistelemään pitkissä housuissa myös pahimmilla helteillä.

Tosin monet arvelevat päätöksen olevan askel kohti shortsien sallimista myös kilpailupäivinä.

Shortsien salliminen hyväksyttiin yksimielisesti Euroopan-kiertueen turnauskomiteassa myöhään tiistaina.

”Ilman sen kummempaa väittelyä se hyväksyttiin ja oli käytössä jo tänään. Itse vedän pitkillä”, Suomen ykköspelaaja Mikko Ilonen viestitti HS:lle Abu Dhabista, jossa lämpötila oli Forecan mukaan iltapäivällä 22 astetta.

Shortsivallankumous on kytenyt jo aiemmin mutta keräsi vauhtia viime viikolla Euroopan ja Aasian joukkueitten välisessä ottelussa Malesiassa. Siellä Euroopan kapteeni Darren Clarke taivutteli ET:n johtajan antamaan luvan shortsien käyttöön 39 asteen helteessä harjoituspäivinä.

Myös syksyn Ryder Cupissa Euroopan kapteenina toimiva Clarke ja konkaripelaaja Lee Westwood esiintyivät jo tiistaina Abu Dhabin kentällä shortseissa.

Yhdysvaltojen PGA-kiertueella pelaajien on pakko käyttää pitkiä housuja läpi kilpailuviikon.

”Tämä on mahtavaa ja sellaista, jonka näkisin mielelläni myös PGA-kiertueella. Kaverit näyttävät rakastavan tätä. En ole kuullut kenenkään pelaajan valittavan asiasta”, sanoi amerikkalainen maailmanlistan ykköspelaaja Jordan Spieth Abu Dhabissa.

Sen sijaan pelaajien varusteita kantavat caddiet saavat käyttää shortseja. Poikkeuksen tekee Yhdysvalloissa pelattava vuoden ensimmäinen major-kilpailu Masters, jossa caddiet joutuvat sonnustautumaan valkoisiin haalareihin.

Lähteet: AP, Golf Digest, Telegraph

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?