Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni nuori joutuu Bluesissa tulikasteeseen liian aikaisin

Urheilu
 

HIFK voitti syyskuussa liigakauden avauskierroksella Bluesin 6–1. Reilussa neljässä kuukaudessa on tapahtunut paljon.

Lauantaina Bluesin syksyn aloituskokoonpanosta oli jäällä seitsemän pelaajaa. HIFK:lla oli3 kaukalossa 18 samaa pelaajaa kuin avauskohtaamisessa.

Bluesin päävalmentajan Jyrki Ahon työtehtävä on sama kuin kauden alkaessa, mutta työnkuva on muuttunut. Hän ajaa junioreita sisään liigatahtiin.

Olosuhteiden vuoksi Aholla ei ole vaihtoehtoa, ja kasvatusmetodit ovat rajut. Moni nuori joutuu tulikasteeseen aivan liian aikaisin.

Ahon nykyjoukkueessa pelaajat joutuvat illasta toiseen ylittämään itsensä henkisesti ja fyysisesti, mutta sellainen pakottaa kehittymään. Koko ajan äärirajoillaan pelaamalla tulokkaat oppivat väkisin ammattilaisiksi.

Perjantain IFK-pelistä Aho sanoi, että hän näki 2–3-tappiosta kaukalossa pääosin hyviä juttuja. Hän nosti esiin puolustaja Veeti Vainion, 18, ja hyökkääjä Teemu Väyrysen, 18.

Vainio pysyi Ahon mukaan kaiken aikaa hyvin kiinni pelissä, ja liigadebyytin pelanneella Väyrysellä oli kyky ottaa pelin aikana opikseen.

Kaksikolla on edessään tulevaisuus jääkiekkoammattilaisena. Pian Vainio ja Väyrynen tunnetaan muutenkin kuin taustojensa irrallisista tiedonjyvistä.

Vainio on Alajärven Ankkurien maanmainion pesäpallolegendan Vesa Vainion poika. Väyrynen on se teini, joka painoi viime keväänä 18-vuotiaiden MM-leirillä Sveitsissä väärää nappia, ja paikallinen pelastuslaitos kiirehti pillit soiden hallille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!