Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hibernianiin siirtyvä Otso Virtanen: ”Minusta halutaan uusi ykkösmaalivahti”

IFK Mariehamnissa loistanut maalivahti lisää kilpailua Hibsissä.

Urheilu
 

Skotlannin mestaruussarjan Hibernianiin siirtyvä suomalaismaalivahti Otso Virtanen, 21, kertoo, että seuralla on selvät suunnitelmat hänen varalleen.

”Täällä oli selvät suunnitelmat minun varalleni. He olivat pidemmän aikaa minuun yhteydessä. Tutustuin seuraan ja juttelin seuran edustajien kanssa pitkään. Päätös oli lopulta helppo”, Otso Virtanen kertoi Helsingin Sanomille puhelimitse.

”He kertoivat, että minusta halutaan tulevaisuudessa ykkösmaalivahti. He kertoivat haluavansa auttaa minua joka päivä kehittymään”, Virtanen sanoi.

Virtasen kolme ja puoli vuotta pitkä sopimus edinburghilaisseuran kanssa julkistettiin sunnuntaina.

”Tämä tuntuu loistavalta. Saimme hyvän, pitkän sopimuksen loistavan seuran kanssa. Ei ole valittamista, olen tyytyväinen.”

Hibernian pelaa tällä kaudella Skotlannin mestaruussarjassa, toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Hibs on sarjassa toisena kaksi pistettä perässä Rangersia.

Hibernianissa on ollut selkeä ykkösmaalivahti, 25-vuotias Mark Oxley ja selkeä kakkosmaalivahti, espanjalainen Antonio Reguero, 33. Otso Virtanen on hankittu seuraan kolmanneksi maalivahdiksi tuomaan lisää kilpailua pelipaikalle.

”He päättivät hankkia nuoren maalivahdin, joka on vielä vähän kokenutkin ja pelannutkin otteluita. Sillä perusteella minä sain paikan”, Virtanen kertoi.

”Vastuu tulee harjoituksista, joissa täytyy olla hyvä. Jokapäiväinen tekeminen on nyt se isoin juttu minulle.”

Turussa syntynyt Virtanen debytoi Veikkausliigassa kaudella 2011 TPS:n paidassa. TPS:ssä Veikkausliigaotteluita ei kertynyt lopulta enempää.

Kaudeksi 2013 Virtanen siirtyi IFK Mariehamniin, jossa hän pelasi 65 Veikkausliigaottelua. 195-senttinen Virtanen on pelannut alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 12 ottelua, joista kuudessa hän on pitänyt maalin puhtaana.

Maarianhaminassa Virtanen nousi Veikkausliigan maalivahtien parhaimmistoon.

”Maarianhamina oli loistava siirto minulle. He halusivat aikoinaan nuoren suomalaismaalivahdin. He lupasivat auttaa minua ja niin auttoivatkin, kun vastuuta tuli paljon”, Virtanen sanoi.

Virtasen mukaan Hibernianista hänelle voi aueta hyvä ura ulkomailla.

”Se voi olla aika isokin. Tämä on hyvä ja iso seura. Olen isossa ikkunassa koko ajan”, Virtanen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!