Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA näytti mc-viestissä Suomen naisille suksenkantoja

Urheilu
 
ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
USA:n ankkuri Jessica Diggins tuuletti runsaat kaksi viikkoa sitten etappivoittoa Tour de Skillä.
USA:n ankkuri Jessica Diggins tuuletti runsaat kaksi viikkoa sitten etappivoittoa Tour de Skillä. Kuva: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Ruotsi ja Yhdysvallat ovat näillä näkymin runsaan vuoden päästä Suomen naishiihtäjien päävastustajat Lahden MM-kotikisoissa, kun kamppaillaan viestin himmeämmistä mitaleista. Norja on silloin edelleen ylivoimainen voittajasuosikki.

Sunnuntain mc-viestissä Nove Mestossa Ruotsi ei saanut jalkeille parasta nelikkoaan, joten Suomi ja USA taistelivat toisesta ja kolmannesta sijasta.

Edellisessä mc-viestissä joulukuussa Norjan Lillehammerissa Suomi sijoittui toiseksi ja pystyi pitämään USA:n takanaan, mutta nyt osat vaihtuivat. Näin Suomi sai kolmannella sijallaan rimaa hipoen hyväksyttävän suorituksen.

Norja karkasi voittoon jo avausosuuden puolivälissä, ja muut kärkisijat ratkesivat käytännössä kolmannella osuudella, kun USA:n Elisabeth Stephen jätti alavireisesti esiintyneen Riitta-Liisa Roposen.

Suomi hiihti järjestyksessä Anne Kyllönen (vaihdossa 5:s), Krista Pärmäkoski (toinen), Roponen (kolmas) ja Kerttu Niskanen.

Kyllönen myönsi, ettei suksien pito ollut paras mahdollinen.

”Taistelin sen, mitä tänään oli tehtävissä. Keula pääsi vähän karkuun, mutta muiden kanssa tasoissa vaihtoon, niin ihan jees kisa”, Kyllönen Hiihtoliiton haastattelussa.

Suomalaisista parhaiten onnistui Tour de Skin jälkeen Italiassa harjoitellut Pärmäkoski, joka oli osuudellaan nopein.

”Aavistuksen väsähdin viimeisessä nousussa, mutta oli ihan hyvä veto”, Pärmäkoski sanoi

Viimeisellä osuudella Yhdysvaltain Jessica Diggins oli odotetusti Niskaselle hankala vastus. Lauantain kympillä Diggins oli kolmas ja Niskanen kahdeksas.

”Totta kai yritin lähteä ajamaan Digginsiä kiinni, mutta tuo vitosen vapaa on hänelle bravuurimatka. En vaan kiinni saanut. Päin vastoin ero pääsi vähän kasvamaan. Oma hiihto ei ollut huonoa, mutta ei tietenkään mikään älytönkään,” Niskanen totesi.

”Jenkeiltä odotettiin kovaa panosta, ja he onnistuivat tänään tosi hyvin kaikilla osuuksilla. Kyllä me ollaan tyttöjen kanssa kolmoseen ihan tyytyväisiä”, Niskanen sanoi.

Miesten viestissäkin Norja vei voiton, vaikka Venäjä nousi lopussa kuuden sekunnin päähän.

Suomi oli mukana kakkosnelikolla, josta puolet oli sprinttereitä. Tuloksena oli 10. sija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!