Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilonen onnistui pitkästä aikaa Abu Dhabissa ja kehui uutta caddietaan

Urheilu
 
Jan Kruger / Getty Images
Mikko Ilosen vaisu kausi 2015 päättyi ennen aikojaan viime lokakuussa Turkissa. Uusi kausi alkoi paremmissa merkeissä.
Mikko Ilosen vaisu kausi 2015 päättyi ennen aikojaan viime lokakuussa Turkissa. Uusi kausi alkoi paremmissa merkeissä. Kuva: Jan Kruger / Getty Images

Abu Dhabin kilpailu on ollut golfin Euroopan-kiertueella Mikko Iloselle monesti vuoden ensimmäinen startti ja keskimäärin hankala paikka.

Kauden 2016 aloituksesta tuli kuitenkin myönteinen poikkeus keskiarvosta, sillä Ilonen päätyi sunnuntaina Abu Dhabissa jakamaan 22. sijaa.

Se on Abu Dhabin kymmenestä startista hänelle toiseksi paras. Ykkösnoteeraus (13. sija) on peräisin vuodelta 2010.

Sumun venyttämästä kilpailusta tuli Iloselle tuloksellisesti ja sijoituksellisesti nousujohteinen (71-71-70-69). Yhteistulos oli seitsemän alle parin, ja päätöspäivänä sijoitus parani 16 pykälää. Ensimmäistä kertaa Ilonen pelasi Abu Dhabissa kaikki kierrokset alle parin.

”Tästä viikosta voin olla kenttäpelin osalta tyytyväinen. Oli ensimmäiseksi kisaksi ehjä suoritus. Puttaamiseen liittyi eniten jossittelua, jäi liian monta lyöntiä noille viheriöille. Sain kokonaisuuden pysymään kasassa enkä antanut pettymysten vaikuttaa tekemiseen”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Ilonen oli ensi kertaa tositoimissa uuden caddiensa Jason Hemplemanin kanssa.

”Yhteistyö toimi jo nyt saumattomasti. Jason on jo ihan kärryillä tekemisistäni ja toiveistani. Hän on sopivan rauhallinen, minulle mies paikallaan”, Ilonen kehui arvostettua ja kokenutta Hemplemania, joka aiemmin on avustanut useita huippupelaajia.

Ilonen tienasi kauden avauksestaan vajaat 27 000 euroa.

Kisan voittoon nousi amerikkalainen maailmanlistan kuutonen Rickie Fowler tuloksella –16.

Muut suomalaiset, Mikko Korhonen ja Roope Kakko, olivat kahden kierroksen jälkeen kelpo asemissa, mutta sitten alkoi alamäki. Kaksikko päätyi jakamaan sijoja 69 ja 70.

Korhonen myönsi, että venyneet päivät kentällä ottivat voimille.

”Tosi pitkiä päiviä sumun takia ja tänään takaysillä oli jo fyysinen väsymys aika kova. Paikat vähän kipeänä, eikä jaksanut keskittyä kunnolla”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Korhosen harjoittelua kauden alla häiritsi ikävä takareisivamma.

”Päästiin maaliin kuitenkin. Kaikki osa-alueet vähän ruosteessa. Se voisi olla analyysi ensimmäisestä kisaviikosta. Mutta sehän oli tiedossa. Nyt kohti Dohaa ja ensi viikkoa”, hän sanoi viitaten ensi viikolla pelattavaan Qatar Mastersiin.

Kakko oli tyytymätön puttipeliinsä.

”Sunnuntaina olin tiiltä viheriölle hyvässä tikissä. Puttaaminen oli karmivan huonoa, se vei pohjan tuloksenteolta. Puttaaminen on paljon ajatusmallien luomisesta ja toteuttamisesta kiinni. Sillä puolella otin kyllä itseltäni nokkaan melkoisesti”, Kakko sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!