Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimmo Timonen katuu kohun nostattanutta blogikirjoitustaan: ”Olisi pitänyt miettiä hieman tarkemmin”

Urheilu
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Kimmo Timonen esitteli NHL:n mestaruuskannua Stanley Cupia Kuopiossa heinäkuussa 2015
Kimmo Timonen esitteli NHL:n mestaruuskannua Stanley Cupia Kuopiossa heinäkuussa 2015 Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva
Kuka?

Kimmo Timonen

 Syntynyt 18.3.1975

 177 cm, 84 kg

 Olympialaisissa yksi hopea ja kolme pronssia

 MM-kisoissa kolme hopeaa

 Maailmancupissa hopeaa

 NHL:ssä Stanley Cupin voitto 2015, runkosarjassa 15 kauden aikana 1 108 ottelua, pudotuspeleissä 105 ottelua.

 Seurat: SM-liigassa KalPa, TPS, HIFK. NHL:ssä Nashville Predators, Philadelphia Flyers, Chicago Blackhawks. Lisäksi Lugano Sveitsissä ja Brynäs Ruotsissa

Joskus joitakin asioita voisi jättää tekemättä.

Näin myöntää nyt Kimmo Timonen, jonka Suomen Urheilugaalaa koskettanut blogikirjoitus sai aikaan debattimyrskyn. Timonen puuttui blogissaan uransa jo päättäneiden urheilijoiden arvostukseen Suomessa.

”Näin jälkikäteen ajattelen, että olisi pitänyt jättää kirjoittamatta. Aina joku kääntää asian negatiiviseksi”, Timonen sanoi HS:lle puhelimitse Philadelphiasta.

Viime kauteen ja Stanley Cup -juhliin uransa päättäneen Timosen, 40, palkitsematta jättäminen gaalassa herätti tuntemuksia laidasta laitaan laajalla skaalalla.

”Kaikki, jotka siellä palkittiin, ovat tunnustuksensa varmasti ansainneet. En missään nimessä ollut itselleni palkintoa pyytämässä. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että sain pelata pitkän uran.”

Blogikirjoituksen ympärille noussut kohu yllätti silti kokeneen kiekkomiehen.

”Olin aika hämmästynyt. Halusin puhua blogissani yleisesti pitkän uran kunnioituksesta, enkä missään nimessä vain Urheilugaalasta saati siitä, etten saanut palkintoa.”

”Mutta tehty mikä tehty. Eihän sitä enää tekemättömäksikään saa.”

Timonen tunnettiin aktiiviurallaan pelaajana, joka ei itsestään meteliä pitänyt. Teot puhuivat puolestaan. Hämmennys olikin suuri blogiavautumisen jälkeen.

”Siinä meni monta asiaa pieleen. Olisi pitänyt miettiä sanoja hieman tarkemmin. Nyt viestini meni kyllä aika lailla metsään.”

Timonen on vielä sen verran nuori kiekkoeläkeläinen, etteivät omat tulevaisuuden suunnitelmat ole kristallisoituneet. Juuri nyt Philadelphiassa asuva kuopiolainen vannoo perhe-elämän nimeen.

”Olemme viettäneet nytkin viikonloppua poikani Samuelin pelejä seuraten. Tämä on juuri sitä puuhaa, joka minulta jäi omien pelivuosien aikana vähiin. Nyt haluan nauttia näistä hetkistä.”

Ikuisesti mies ei aio kuitenkaan tolpillaan pysyä. Timonen on istunut jo muutaman kerran samaan pöytään Philadelphia Flyersin GM:n Ron Hextallin kanssa.

”Meillä on ollut muutama palaveri, mutta olen vielä halunnut nauttia ajasta perheen kanssa ja yleensäkin vapaa-ajasta. Mutta eiköhän tässä jotain Flyersin kanssa kehitellä.”

”Varsinainen kotimme on ainakin toistaiseksi Philadelphiassa. Lasten koulut ja eläminen ylipäätään sujuvat hyvin täällä. Nyt mennään lasten ehdoilla, kun ennen mentiin meikäläisen perässä joka suuntaan.”

Koko aiemman elämänsä jääkiekon pelaamiselle pyhittänyt mies on joutunut opettelemaan tavallisen arjen askeleita.

”Yllättävän helposti totuttautuminen on sujunut. Eihän tämä toki tullut puun takaa. Olin viime kauden alussa pitkään lääkityksellä veritulpan takia. Tiedossa oli, että tähän kauteen se ura nyt päättyy. Siinä oli aikaa miettiä ja opetella olemaan kotona.”

Jääkiekkoa hän sanoo seuranneensa enemmän nyt kuin aktiiviurallaan.

”Kun illalla on paljon vapaa-aikaa, olen katsellut pelejä. Olen käynyt katsomassa myös muutamia Flyersin pelejä hallilla. On ollut kiva fiilis mennä katselemaan matseja ja nauttia pelistä miettimättä sen enempää, kuka voittaa ja kuka häviää”, filosofoi Timonen.

”Ja pitäähän sitä yrittää myös pysyä kärryillä, jos tai kun tässä innostuu taas jossain vaiheessa lähtemään tavalla tai toisella mukaan.”

Timosen kasvattajaseura KalPa jäädyttää ensi kaudella pelinumeron 44.

Puolustaja pelasi nuorena poikana Kuopiossa numerolla 4, mutta KalPan kannalta tärkeällä NHL:n työsulkukaudella 2004–05 numero oli sama kuin Pohjois-Amerikassakin: 44.

”KalPalla on ollut uralleni äärimmäisen tärkeä rooli. Ilman sitä tukiporrasta en olisi uraani tehnyt. Jos jonkin arvostuksen pelaaja voi saada seuralta, niin paidan jäädyttäminen on se paras mahdollinen”, tunteilee Timonen.

Ja vielä pieni paluu lajien väliseen arvostamiseen.

”Joukkuelajeissa on aina kaverin tuki vieressä, mutta yksilölajeissa sitä turvaa ei ole. Varsinkin ne yksilölajien urheilijat, jotka pysyvät maailman huipulla pitkään, ovat silmissäni huippuja ylitse kaikkien muiden.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!