Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tenniksen vedonlyöntiskandaaliin lisää kierroksia – Australian avointen peli suljettiin epäilyttävänä

Urheilu
 
Paulo Whitaker / Reuters
David Marreron otteluissa on nähty useasti epätavallista vedonlyöntikäyttäytymistä. Kuva viime syyskuulta.
David Marreron otteluissa on nähty useasti epätavallista vedonlyöntikäyttäytymistä. Kuva viime syyskuulta. Kuva: Paulo Whitaker / Reuters

Tennistä ravistelevat ottelumanipulaatioepäilyt saivat jatkoa sunnuntai-iltana, kun selvisi, että Australian avointen sekanelinpelissä nähtiin epäilyksiä herättänyt ottelu.

Vedonlyöntiyhtiö Pinnacle Sports sulki vedonlyönnin ensimmäisen kierroksen ottelussa, jossa Espanjan Lara Arruabarrena ja David Marrero kohtasivat Tšekin Andrea Hlaváčková ja Puolan Łukasz Kubotin.

Ennen turnauksen alkua BBC ja Buzzfeed News uutisoivat, että maailman 50 parhaan pelaajan joukossa olisi 16 pelaajaa, joiden ottelut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana toistuvasti herättäneet tarkkailijoissa epäilyksiä, mutta heidän on silti annettu jatkaa pelaamista.

Julkaistun raportin mukaan tenniksen valvontayksikkö ei reagoinut tietoihin epäillyistä otteluiden järjestämisistä tai langettanut niistä rangaistuksia.

Kaikkien pelaajien sallittiin jatkaa pelaamista, ja heistä kahdeksan kerrotaan olevan mukana myös Australian avoimissa. Epäilyttävien pelaajien joukossa on mediatietojen mukaan myös Grand Slam -voittajia.

Sunnuntaina väitteet saivat lisää pontta, kun nelinpelissä sijoille 33 ja 32 sijoitetut espanjalaiset hävisivät sijoilla 20 ja 28 oleille vastustajilleen erin 0–6, 3–6. Ensimmäinen erä kesti vain 20 minuuttia.

Marrero selitti heikkoja otteita polvivammalla ja naisvastustajalla.

”Tavallisesti pelaan täydellä voimalla kaksin- ja nelinpeliä. Mutta kun näen naisen edessäni, tunnen, kuinka käteni haluaisi pelata, mutta pääni käskee olemaan varovainen. Se ei ole hyvä yhdistelmä”, Marrero kommentoi.

35-vuotiaan espanjalaisen peli ei vakuuttanut, vaan hän teki useita helppoja virheitä ratkaisupaikoissa, takelteli syöttönsä kanssa ja tarjoili vastustajalle helppoja pisteitä.

Miehen mukaan peliin vaikuttaneesta vammasta ei tiennyt kukaan muu kuin parin valmentaja, turnauksen lääkärit ja toinen espanjalaispari. Epäilyjen kohteena olevat Arrubarrena ja Marrero sanoivat kuitenkin, että olisi mahdollista, että joku katsoja olisi havainnut polvivamman lauantain harjoituksissa.

”Jonkun on täytynyt tietää tästä”, Marrero sanoi.

Hän korosti myös sitä, ettei olisi saanut palkintorahoja, jos hän olisi vetäytynyt ottelusta kesken kaiken tai luovuttanut jo ennen pelin alkua. Hän on ansainnut urallaan lähes 1,9 miljoonaa dollaria palkintorahoina.

Marrero ei ole ensimmäistä kertaa epäilyjen kohteena, sillä hänen kolme edellistä grand slam -turnauksen sekanelinpeliään ovat saaneet aikaan poikkeuksellista vedonlyöntikäyttäytymistä. Marrero on hävinnyt kymmenen edellistä sekanelipelin otteluaan.

Lisäksi viidessä nelinpelin turnauksessa viime vuonna Marreron otteluiden vedonlyönti on herättänyt huomiota.

Vedonlyöntiyhtiö Pinnaclen johtaja Marco Blume kertoo New York Timesille, että suurin osa kohteen vedonlyönnistä painottui espanjalaisparin tappiolle. Kohde suljettiin 13 tuntia ennen ottelun alkua.

”Näimme pienen joukon ihmisiä panostavan suuren määrän rahaa”, Blume kertoo lehdelle.

”Nämä ottelut ovat melko pieniä, joten meidän on helppo havaita poikkeuksellisen aggressiivinen vedonlyönti.”

Maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic kertoi ottelumanipulointiskandaalin alussa, että hänelle tarjottiin vuonna 2007 peräti 200000 euroa ottelun häviämisestä.

Vedonlyöntiyhtiön toimiminen turnauksen sponsorina jakoi mielipiteitä. Andy Murrayn mielestä tilanne on tekopyhä, kun taas Stan Wawrinkan mielestä vedonlyöntiyhtiön mukana olo voi olla hyväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!