Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliitto ilmoitti suosikkinsa Fifan puheenjohtajavaaliin

Urheilu
 
DENIS BALIBOUSE / Reuters
Gianni Infantino on ehdolla Fifan uudeksi puheenjohtajaksi.
Gianni Infantino on ehdolla Fifan uudeksi puheenjohtajaksi. Kuva: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Suomen Palloliitto lähetti maanantaina tiedotteen, jonka mukaan Gianni Infantino on liiton suosikki Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan uudeksi puheenjohtajaksi.

Korruptioskandaalissa rypevän Fifan puheenjohtajasta äänestetään helmikuussa. Lajiliiton uuden johtajan odotetaan puhdistavan Fifan maineen.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kokousti aiheesta viime perjantaina Sveitsin Nyonissa. Uefan hallitus esitti jäsenliitoilleen Uefan pääsihteerinä toimivaa Infantinoa yhteiseksi ehdokkaaksi Fifan puheenjohtajaksi.

Palloliiton tiedotteen mukaan Uefan hallituksen esitys sai laajan tuen. Palloliiton liittohallitus käsitteli asiaa maanantaina, ja päätti yksimielisesti tukea Infantinoa Fifan puheenjohtajaksi.

”Liittohallitus katsoi, että Infantino nauttii laajaa luottamusta ja hänellä on kaikki tarvittava kokemus ja osaaminen maailman jalkapallon eteenpäin viemiseksi”, tiedotteessa kerrottiin.

Italialais-sveitsiläinen Infantino, 45, on toiminut Uefan pääsihteerinä vuodesta 2009. Hän nousi eurooppalaisten suosikiksi Fifan puheenjohtajakisassa, kun Michel Platinin osuus korruptiosotkuun paljastui.

Platinia pidettiin suosikkina Fifan uudeksi puheenjohtajaksi. Platini oli mukana kaatamassa pitkäaikaista puheenjohtajaa Sepp Blatteria, jonka johtamana lajiliitto sotkeutui lahjuksiin ja korruptioon.

Lopulta selvisi, että Platini oli vastaanottanut Blatterilta vuonna 2011 kahden miljoonan rahasiirron. Blatter ja Platini saivat kahdeksan vuoden toimintakiellot kaikkeen jalkapallotoimintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?